Izvor: Tanjug
30.12.2019 u 07:19
0

SUĐENJE NA KOSOVU: Danas počinje proces za ubistvo Ivanovića!

Pred Specijalnim sudom u Prištini danas bi trebalo da bude održano pripremno ročište pred suđenje optuženima za učešće u ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, 16. januara 2018. godine u Kosovskoj Mitrovici.

Pripremno ročište će biti zatvoreno za javnost i na njemu će se optuženi kratko izjasniti o krivici, diskutovaće se o dokazima koji će biti izvođeni tokom suđenja, a očekuje se i odluka suda povodom zahteva tužioca da odredi kući pritvor za troje okrivljenih koji se sada brane sa slobode.

Njihovi branioci smatraju da je ovaj predlog tužioca nerazuman i bespotreban, i najavili da će se usprotiviti predlogu za kućni pritvor.

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je 2. decembra optužnicu protiv šest osoba – Nedeljka Spasojevića, Marka Rošića, Dragiše Markovića, Žarka Jovanovića, Radeta Basare i Silvane Arsović, kojom ih tereti za umešanost u ubistvo Ivanovića.

Spasojević i Rošić su u pritvoru od hapšenja u novembru prošle godine, Basara od oktobra ove godine, dok se ostali brane sa slobode.

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine, ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Optužnicom se okrivljeni terete za krivična dela učešće ili organizacija kriminalne grupe, zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, pomoć u izvršenju krivičnog dela teškog ubistva, neovlašćeno posedovanje, kontrola ili posedovanje oružja, otkrivanje službene tajne, zloupotreba službene dužnosti u saizvršenju i manipulacija dokazima, u saizvršilaštvu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter