Izvor:
08.10.2018 u 20:59
0

TAČI „POSAVETOVAO“ HARADINAJA: Ozbiljan čovek ne govori svakog dana o ratu i tragedijama!

Kosovski predsednik Hašim Tači poručio je kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju, povodom njegovih izjava o dijalogu s Beogradom, da "ozbiljan čovek ne govori svakog dana o ratovima i tragedijama".

Osvrnuvši se na Haradinajevu izjavu da je ideja o razmeni teritorije Kosova i Srbije mrtva, Tači je rekao da je od njega očekivao mnogo racionalniji i odgovorniji pristup.

– Naše pozicije nisu večne, predsednici i premijeri mogu da se menjaju, oni dolaze i odlaze, a pogotovu se mogu promeniti oni koji se ne poprave – poručio je Tači.

Tači je rekao da Haradinajeva izjava "pokazuje da je ili duhovit ili da čuva svoju stolicu", te istakao da je od premijera očekivao da bude racionalniji i odgovorniji kada daje izjave u vezi sa dijalogom.

– Ozbiljan čovek ne govori svakodnevno o ratovima i tragedijama, već o reformama – rekao je Tači.

On je ponovio svoje tvrdnje da "ni u kakvim okolnostima neće biti razmene teritorija, niti Zajednice (srpskih opština) sa izvršnim ovlašćenjima".

– Izražavam saučešće svima onima koji rade na podeli i takvoj Zajednici, a korekcija granice, obuhvatajući Preševsku dolinu, Medveđu i Bujanovac, ponavljam uveren sam da je to u interesu države Kosovo – tvrdi Tači.

Borba sa Beogradom se odvija za stolom u Briselu, rekao je Tači i pozvao političke subjeke da u, kako je naveo, najvažnijoj fazi dijaloga donesu zajedničku rezoluciju. Tači smatra da je "sporazum Kosova i Srbije neophodan, jer bi u tom slučaju Srbija i pet preostalih članica EU priznalo Kosovo i ono bi postalo članica UN".

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter