Izvor: Kurir.rs
20.06.2023 u 07:56
0

LOGOR ZA SRBE: Teror na Kosovu i Metohiji se nastavlja

Najnoviji sumanuti potez vlasti Aljbina Kurtija je jučerašnje hapšenje Srbina Uroša Vukašinovića (28), radnika MTS d.o.o., ćerke-firme Telekoma Srbija, u blizini Leposavića, zbog navodnog napada na novinare.

Novi sumanuti potez prištinskih vlasti je jučerašnje hapšenje Srbina Uroša Vukašinovića (28), radnika MTS d.o.o., ćerke-firme Telekoma Srbija, u blizini Leposavića.

„TERORISTI HAPSE NEVINE SRBE U STILU UČK I PREBIJAJU SRPSKU DECU“: PETKOVIĆ opleo po KURTIJU i SVEČLJI

Uprkos očiglednom teroru kosovskog premijera Aljbina Kurtija nad Srbima na Kosovu i Metohiji, te sve učestalijim i brutalnijim akcijama protiv njih, međunarodna zajednica zadržava se na mlakim pozivima za smirivanje situacije i ne preduzima konkretne korake ne bi li mu stala na put.

Umesto toga, čak prete i Beogradu zbog nastavka tenzija! Srbi se s pravom pitaju treba li da ih zatvore žicom u logore kako bi bili bezbedni, te ukazuju da se već osećaju kao zatvorenici na sopstvenoj zemlji.

Advokat Nebojša Vlajić saopštio je da je Vukašinoviću određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

A Daliboru Spasiću, koji je pre tri dana uhapšen na Jarinju, Osnovni sud u Prištini odredio je pritvor od 30 dana, saopštio je njegov branilac Srđan Mitrović.

A umesto konkretnih mera protiv Prištine, juče su iz EU zapretili i Beogradu

– EU očekuje opipljive korake vlasti u Prištini i Beogradu za smanjivanje zaoštravanja na Kosovu i dolazak čelnika dve strane na krizni sastanak u Brisel, a u suprotnom će uslediti konkretni potezi šefa evropske diplomatije Đuzepa Borelja. Za to će isključivo biti odgovorni lideri, premijer Kurti i predsednik Vučić, i niko drugi. Ali trenutno smo usredsređeni na ono što je istinski potrebno i hitno, a to je smanjivanje zaoštravanja i pronalaženje izlaza iz krize – poručio je portparol Evropske komisije Peter Stano.

Iz Srpske liste su upitali koliko još srpskih domaćina, srpske krvi i srpske dece je potrebno da Kurti otme, prolije, isprebija, pa da međunarodna zajednica reaguje i stane u zaštitu srpskog naroda na severu KiM.

– Čemu služe stotine pripadnika Kfora na severu? Zašto, gospodo, ne stavite žicu oko svih naših opština na severu pa prosto Severnu Mitrovicu, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok pretvorite u logor, jer se mesecima osećamo kao da smo u zatvoru? Postavite nam žice i kažite da smo svi uhapšeni, od novorođenih do najstarijih, samo zato što smo Srbi, samo zato što ne pristajemo da budemo robovi na tlu Evrope u 21. veku – poručili su.

Kancelarija za KiM saopštila je da Kurti bez ikakvih dokaza svakodnevno hapsi Srbe, dok međunarodna zajednica okreće glavu na drugu stranu i pravi se da ne vidi kršenja svih osnovnih prava Srba, Kurtijevo svakodnevno maltretiranje, fizičko, pravno i institucionalno nasilje nad našim narodom.

– Međunarodna zajednica pod hitno mora da se osvesti i nerazumnim potezima Prištine stane na put, jer mir na KiM opstaje samo nadljudskim naporima Srba sa severa, koji dve godine trpeljivo podnose Kurtijevu torturu – istakli su.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter