Izvor: BSC happy portal
18.10.2023 u 13:33
0

EKSTREMISTA AZEM KURTAJ KOJI JE POKUŠAO DA UBIJE SRPSKU DECU: Teroristički pedigre Kurtijevog pucača

Pripadnik tzv. KBS Azem Kurtaj koji je na Badnji dan u Gotovuši zverski i hladnokrvno pucao u srpsku decu Miloša (21) i Stefana (11) pušten je da se brani sa slobode i Priština razmatra ukidanje optužnice.

SAZNAJEMO! Azem Kurtaj koji je ranio Stefana i Miloša na Badnji dan PUŠTEN da se brani sa SLOBODE

Podsetimo, cela Srbija bila je šokirana i dirnuta kada je Azem Kurtaj na Badnji dan, u selu Gotovuša kod Štrpca upucao malog Stefana Stojanovića (11) i njegovog rođaka Miloša (21).

Oružje je potegao na njih samo zato što su Srbi i što mu je zasmetao badnjak u njihovim rukama. Kurtaj je tada pobegao sa lica mesta, a kasnije je uhapšen.

Mediji su tada pisali da napadač na srpsko dete i mladića potiče iz familije koja je bila jedan od nosioca delovanja albanskih terorista na području opštine Kačanik.

Njegov stric Hajruš bio je podoficir JNA i jedan od inicijatora formiranja terorističke grupe u selu Gabrica da bi vrlo brzo bio postavljen na mesto zamenika komandanta brigade „Agim Bajrami“ u operativnoj zoni Nerodimlje terorističke OVK, koja je pokrivala Kačanik i deo opštine Štrpce.

On je, prema pisanju medija, u borbu za takozvano nezavisno Kosovo uključio rođenu braću – Azemovog oca Danuša, Dželjadina i Afrima. U Danuševoj kući održavani su tajni sastanci i pripremane terorističke akcije protiv srpske policije i vojske. Njegov dom bio je skladište oružja, municije i druge vojne opreme, a korišćen je i kao skrovište za pripadnike terorističke OVK.

Braća Kurtaj su sve aktivnosti koordinirali sa Imrijem Iljazijem zvanim Feri, zamenikom komandanta operativne zone Nerodimlje i Agimom Bajramijem Zefom, prvim čovekom terorističke grupe za Kačanik.

U septembru 1998. godine srpska policija preduzela je akciju hapšenja zloglasne braće Kurtaj. Međutim, ni oni nisu sedeli skrštenih ruku na našu policiju zapucali su iz automata i zasuli ih ručnim bombama. Tom prilikom je teško ranjen policajac Milan Đorđević, a u odgovoru na napad likvidirani su Agim Bajrami, Dželjadin Kurtaj i Besnik Beguncu.

Hajruš Kurtaj, stric napadača na malog Stefana i Miloša 28. februara 1999. godine organizovao je napad na patrolu policije na ulazu u selo Gajre u opštini Kačanik, kada je ubijen komandir tamošnje policijske uprave Bogoljub Staletović, a ranjeni su policajci Zoran Đurić, Slobodan Janković, Đorđija Milosavljević i Slađan Jovanović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter