Izvor: 24sedam.rs
30.01.2024 u 08:50
0

UTICAJ AMERIČKE PREDIZBORNE KAMPANJE NA SRBIJU: Dijalog Amerike i Srbije moguć samo uz Trampa

Preizborna kampanja u SAD svakako utiče na čitav svet

Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost ocenio je danas da bi, u slučaju da na predsedničkim izborima u SAD  pobedi republikanac Donald Tramp, kada je reč o Srbiji i pitanju KiM imali dosta pragmatičniji pristup i mnogo lakše razgovarali jer bi bilo više razumevanja.

 

On je za Tanjug rekao da preizborna kampanja u SAD svakako utiče na čitav svet, jer u ovoj izbornoj godini sa preko 70 izbornih procesa, kruna svega toga su izbori u SAD gde se bira najmoćnija pozicija i dodao da bi sigurno svaka država volela da nekako pomogne nekom od kandidata.

„Ima tu dosta primera unutar Evrope, Mađarska je dosta aktivna, sam (premijer Viktor) Orban u Trampovoj kampanji, za razliku od ostatka Evrope koja je aktivna u kampanji demokrata. Što se tiče Ukrajine, ona može očekivati sredstva onog momenta kada se demokrate i republikaci dogovore oko granice, a što se tiče Izraela, na ovaj ili onaj način će dobiti podršku“, naveo je Miškeljin.

Komentarišući to što su republikanski guverneri u 25 američkih saveznih država podržali Teksas u intenziviranju sukoba sa saveznom vladom oko ilegalne imigracije, Miškeljin je rekao da je situacija u Teksasu kulminacija događaja iz prethodne četiri godine mandata američkog predsednika Džozefa Bajdena jer dolazi na naplatu činjenica da Amerika nije kontrolisala svoju južnu granicu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter