Izvor: RT
30.01.2024 u 07:14
0

IDU KAO TOPOVSKO MESO! BRITANCI šalju KOSOVSKE ALBANCE u UKRAJINU!

Dok Priština i zapadne ambasade sprovode taktiku odvraćanja pažnje, u Velikoj Britaniji se održava vojna obuka na kojoj su i kosovski Albanci. Šta im je krajnji cilj?

Još u martu 2022. godine sa granice Ukrajine i Poljske stigla je vest o dvojici Albanaca sa Kosova i Metohije koji su se uputili na ukrajinski front.

Putešestvije ove dvojice muškaraca iz Suve Reke okončano je odmah tu na granici, odakle su vraćeni.

Na pitanje zašto su krenuli da podrže zemlju koja nije priznala nezavisnost takozvanog Kosova rekli su: „Želimo da podržimo Sjedinjene Američke Države, jer će možda posle toga Ukrajina priznati Kosovo.“

Dve godine kasnije, priča o dvojici muškaraca prerasla je u nešto mnogo ozbiljnije.

Dve muve jednim udarcem

Nedavno je u Veliku Britaniju otputovalo 26 pripadnika pripadnika tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga radi vojne obuke. U pitanju je međunarodna operacija „Interfleks“ u kojoj između ostalih učestvuje i ukrajinska vojska.

Primarni cilj operacije je obuka ukrajinske vojske, mada je pitanje koliko je uspešna, imajući u vidu da je nakon više meseci priprema, obuka i naoružavanja, najavljivana ofanziva ukrajinske vojske propala.

To je podgrejalo sumnje da London pokušava da nađe bolje rešenje za Ukrajince, koji su, ispostavilo se, nevešti u upotrebi zapadnog oružja, kao i u sprovođenju vojne taktike na terenu.

Na teritoriji Velike Britanije nalaze pripadnici više vojski, jedino su kosovski Albanci pripadnici nepostojeće vojske, a pritom, Ukrajina nije ni priznala nezavisnost tzv. „Kosova“.

Nema sumnje da je u pitanju zamisao Velike Britanije, inače svesrdnog sponzora kosovske nezavisnosti, da Prištini napravi nekakvu vojsku, obučavajući malo po malo Albance uprkos što time krši sve međunarodne propise i sporazume.

Međutim, formiranje takozvane kosovske vojske, moguće nije jedini cilj Londona.

Da postoji širi plan Velike Britanije da jednim „udarcem“ obuči Albance i pomogne Ukrajincima, otvoreno je govorio advokat Goran Petronijević.

On je podsetio da je na Kosovu i Metohiji nedavno boravio britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron, a da se odmah potom stigla vest iz Pentagona da će SAD naoružati Prištinu.

Petronijević predlaže istragu o naoružavanju na teritoriji Kosova i Metohije za koju su nadležne jedino Ujedinjene nacije, a ne Amerika ili bilo koja zapadna država.

Kako kaže, potrebno je istražiti koliko je albanskih oficira otišlo u Veliku Britaniju na obuku, kao i koliko njih je planirano da bude odvedeno u narednom periodu.

„Koliko njih će iz Velike Britanije biti poslato u Ukrajinu, kao kontigent ispomoći Ukrajini? Jer očigledno da druge zemlje nisu spremne da šalju svoju vojsku tamo, a odsustvo volje SAD kroz njihov politički problem koji je nastao u Senatu oko pomoći Ukrajini, zahteva veću aktivnost Evropske unije i onih koji su pod kontrolom EU, a to su upravo takvi prostori“, ukazuje Petronijević.

On je upozorio da će se vrlo brzo videti šta je bila zamisao Zapada sa kosovskim Albancima.

„Vrlo brzo ćete imati priliku da vidite veći broj kosovskih Albanaca koji su obučeni u Velikoj Britaniji, a koji će se pojaviti u Ukrajini, a oni koji se otuda vrate živi, biće izuzetno obučeni vojnici, kao i oni koji su se vratili sa sirijskog ratišta na kojem je bilo nekoliko stotina Albanaca“, kaže Petronijević.

Zapad već duže vreme obučava Ukrajince za sukob s Rusijom, a ovo može da pojača sumnje da istovremeno Albance obučava za sukob sa Srbijom.

Postalo je očigledno da se Albanci spremaju za sukob, a njihovi zapadni saveznici, osim što ih snabdevaju oružjem, obučavaju ih i na terenu na Kosovu i Metohiji, kao i i u Velikoj Britaniji.

Za to vreme Priština preti ukidanjem dinara, a zapadne zemlje je tobož mole da od toga odustane. Dok se javnost zabavlja tumačenjem saopštenja iz zapadnih ambasada, a specijalni izaslanik EU Miroslav Lajčak sastaje sa predsednikom Vučićem, odigravaju se vojne obuke, a transportni avioni ka Ukrajini greju motore.

Ne znamo da li će kosovski Albanci u Velikoj Britaniji učiti i taktiku odvraćanja pažnje, ali je sigurno da je tu taktiku vlast u Prištini, u dosluhu sa zemljama Kvinte, dovela do savršenstva.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter