Izvor: BSC Happy
21.02.2023 u 10:49
0

VUČIĆ IZ ABU DABIJA: U roku od 48 sati ćemo potpisati prvi ugovor o kupovini dronova samoubica

Predsednik Aleksandar Vučić obratio se sa Međunarodnog sajma vojnog naoružanja i opreme “IDEX 2023” iz Abu Dabija.

-Od 1350 štandova koliko ih ima, predsednik UAE šeik Muhameda Bin Zajeda al Nahjana došao i proveo je pola sata na našem štandu. Velika je čast za Srbiju, na ponos odbrambene industrije i svakom građaninu naše zemlje. Uspeli smo da dovedemo i deo privatnika koji su predstavili svoje naoružanje, svoje razvojne projekte. Mislim da smo mnogo toga mogli da vidimo u sveopštoj trci za opremom. Trka za dronovima i oruđem koji uništava dronove ne sme da bude preskupo, a dronovi su sve jeftiniji. Mi posvećujemo tome pažnju!

– U roku od 48 sati potpisaćemo ugovor sa UAE o kupovini dronova samoubica, koji će se vrlo brzo naći u Srbiji – saopštio je predsednik Vučić.

– Za narednih 5 ili 6 meseci imaćemo prve dronove u Vojsci Srbije. Izazovan period je  pred nama. Jasno je po izjavama predsednika Putina da će on nastaviti žestoku borbu u Ukrajini i ta eskalacija sukoba će da oteža položaj Srbije u političkom, vojnom i svakom smislu. Očekujem da vidimo velike promene i na ratištu za dan, dva, tri. Odmah zatim i u daljem političkom pogledu od strane Zapada i međunarodne zajednice prema Srbiji. Ono što smo mogli ovde da uraduimo, uradili smo.

 

– Emirati su zadovoljni sa našim razvojnim projektima koje smo im mi predstavili. Večeras imamo sastanke sa ministrom spoljnih poslova Emirata – istakao je predsednik.

– Sve zemlje oko nas su NATO zemlje, sve vam je jasno…Svima je potrebna municija. Svi hoće rat i svi se spremaju za rat! Sve što mi imamo svi hoće da kupuju. Sve što proizvedemo, kupe. Trideset posto od svega proizvedenog mora da ostane u Srbiji. Naša Vojska, naša zemlja ima prioritet – naveo je predsednik.

Na žalost, sada ne možemo da dobijemo pancire. Pancir je strašno oružje – kaže Vučić.

– Značajno će rasti plate u odbrambenoj industriji, zato što tržište raste. Dok sam predsednik mi ćemo da razvijamo našu industriju, prodajemo oružje. Mi da ratujemo nećemo, a što se oružje tiče, mi ćemo da izvozimo – navodi predsednik.

Moramo sami da se borimo i da proizvodimo. Sve unapred možemo da prodamo.

Vučić je rekao da 30 odsto svega proizvedenog mora da ostane u Srbiji.

– Mi moramo biti zaštićeni, naša vojska mora da ima prioritet – istakao je predsednik Srbije.

-Ništa više iz Srbije ne puštamo, samo ono što imamo viška. Svi bi samo da ratuju, svi se spremaju za rat- rekao je Vučić.

On je napomenuo da mi nećemo ratovati, osim ako nas neko ne napadne.

– Biće nestašica lekova u Evropi na jesen, biće energetska kriza, situacija će biti gora… Nemojte da bude da vam nisam rekao. Mi ćemo se opet snaći, u Srbiji ništa neće da fali. Nema tu filozofije, morate da se snađete. Mi ćemo da se snalazimo i da se borimo za svoju zemlju.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter