Izvor: Kurir
24.01.2024 u 11:06
0

UŽIVO! VUČIĆ OBILAZI RADOVE NA OBNOVI KREATIVNO-INOVATIVNOG CENTRA „LOŽIONICA“: Biće sve završeno do kraja godine

Predsednik Aleksandar Vučić obilazi radove na obnovi kreativno-inovativnog multifunkcionalnog centra Ložionica.

Kompleks Ložionice se nalazi kod nekadašnje okretnice parne lokomotive ispod Mostarske petlje u Beogradu.

– Sve završavamo do kraja godine, upitao je predsednik i dobio potvrdan odgovor.

Građani će moći da se popnu pasarelom, da uđu unutra i tu će biti izložba. Biće i garaže sa 150 parking mesta.

– Trebalo je više mesta, u Galeriju ne možeš da uđeš, nemaš gde da parkiraš, biće sve više ljudi – rekao je predsednik.

Predsednik je rekao da će ovo biti jedno od najtarženijih mesta u gradu.

– Izgledaće to mnogo lepo. Ovo je suština, hoću da svaki projekat gledamo i pratimo. Kada tražite lokacijske uslove i dozvole, nekad je potrebno 10, 12 organ, institucija, ministarstva, ako čekate na njihovo mišljenje to nikad nije kraže od šest meseci do godinu dana. Moramo da obilazimo sve, i sastanke gde su potrebne lokacijske i građevinske dozvole da ih sve ohrabrimo da bi stigli da završimo na vreme. Sve mora da se zavšri do 1. decembra 2026. godine- naglasio je predsednik.

Predsednik je dodao da IKT raste velikom brzinom i da se Srbija razvija.

– Siniša voli finansiranje spolja, a ja najviše volim kada može da se finansira iz budžeta, da se ne uzima jer to znači da vam je zemlja najveća. Za nas je važno kada finansiramo iz budžeta, a pare su još skupe. Očekujem da pojeftine za osam, devet meseci – rekao je predsednik.

– Mi ćemo 30. aprila ili 31. maja imati podatke za mart, znaćemo nivo prosečne plate i očekujem da bude oko 840 evra, možda 845. U martu ima dovoljno radnih dana, može da se računa. U decembru oko 955, sledeće godine ići će preko 1.050, verujem da za godinu i dva meseca da prećemo magičnu cifru od 1.000 evra prosečne plate. Razmišjamo i o minimalcu, da ih ne ugrozimo.

– Pokušaćemo u naredne tri godine da podignemo domaću građevinsku industriju. Mnogo se strukturalno menja sve kroz naše projekte. Za sve pritisak, pritisak i rad, rad, rad. Da li će biti grešeka? Hoće, onaj ko radi greši ali nema veze. Samo rad, rad – naglasio je predsednik.

– Stranci sve pažljivo čitaju, da bi mogli da analiziraju, da vide gde mogu da zarade, da postave sebe u budućnosti – dodao je predsednik.

Obilasku prisustvuje i premijerka Ana Brnabić. Tu je i mnistar informisanja i telekomunikacija, Mihailo Jovanović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter