Izvor: Tanjug
08.09.2022 u 20:04
0

Velika nemačka kompanija želi da uloži u eZdravstvo u Srbiji:“Ovde možemo da pronađemo mogućnost da uradimo tri stvari!“

Vlasnik i osnivač nemačke kompanije „CompuGroup Medical“ jedne od vodećih svetskih kompanija u oblasti eZdravstva Frank Gothard koji je boravio u Srbiji izjavio je za Tanjug da je na poslovne razgovore u našoj zemlji došao sa velikim očekivanjima i da su ona skoro sva ispunjena.

„Ovde možemo da pronađemo mogućnost da uradimo tri stvari. Jedna se odnosi na mogućnost nearshoringa, odnosno prenosa dela poslovanja na kompanije u Srbiji, druga je proširenje našeg poslovanja koje u najširem smislu predstavlja oblast e zdravstva i na Srbiju, što bi značajno doprinelo i unapređenju zdravstvenog sistema Srbije“, rekao je Gothard.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kao treću, ali ne manje važnu stvar, naveo je da može da se razmislja o tome kako da se zajedno radi na napredovanju u primeni veštačke inteligencije u oblasti zdravstva.

Gothard je u Srbiji boravio na poziv predsednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža, a zajedno sa njim je o digitalizaciji zdravstva u Srbiji razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić.

Razgovarao je i sa direktorom kancelarije za Informacione tehnologije i eUpravu Mihailom Jovanovićem, predstavnicima Instituta za veštačku inteligenciju i kompanijama iz ove oblasti, zatim Digitalne Srbije.

Kako je saopšteno iz Privredne komore Srbije, on je kao komparativnu prednost Srbije istakao kvalitetan visokostručni kadar i izrazio interes za nearshoring, za investiranje u Srbiji u oblasti digitalizacije zdravstva, kao i za otvaranje kompanije u Srbiji.

Predsednik SAD Džozef Bajden razgovarao je sa saveznicima kako bi istakao kontinuiranu podršku Ukrajini, uključujući pružanje bezbednosne i ekonomske pomoći!

Frank Gothard je za Tanjug istakao da ga je u ovim razgovorima posebno obradovala motivacija kod ljudi.

„Mislim da se ta motivacija ogleda pre svega u jačini i vizijama premijerke Ane Brnabić“, rekao je on.

Dodao je da je fasciniranan time kako je Srbija u kratkom vremenskom intervalu uspela da napravi ogroman iskorak i da veruje da će nastaviti da napreduje istom brzinom.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter