Izvor: Miloš Simeunović/BSC Happy
02.04.2023 u 12:47
1

VOJISLAV ŠEŠELJ EKSKLUZIVNO ZA „BSC HAPPY PORTAL“: „Ukrajina će morati da kapitulira ove godine!“ (VIDEO)

Za "BSC HAPPY PORTAL", o ratu u Ukrajini, govorio je prof. dr Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke.

Naš sagovornik je komentarisao trenutno stanje na frontu, izglede za kraj rata, potencijalno proširivanje sukoba van Ukrajine, ali i konačnu borbu NATO pakta sa Rusijom.

Upitan da prokomentariše kakav će ishod rata u Ukrajini biti, Vojislav Šešelj kaže da će Rusija zasigurno pobediti.

UKRAJINSKO GRANATIRANJE AMERIČKIM ČUDOVIŠTEM HIMARS: Pale granate na Melitopolj!

Rusija će sigurno pobediti, i mora da nastavi sa ovom vojnom operacijom, dok ne oslobodi celu Ukrajinu, celu celcatu. Nema kompromisa, nema ustupanja teritorija. Mora cela Ukrajina da bude oslobođena. Da se taj nacizam definitivno uništi –  rekao je on.

Naš sagovornik je upitan da je moguće da Ukrajina ove godine vojno bude poražena. Šešelj smatra da i te kako jeste.

– Mislim da su ključne stvari, kad se razbiju ključna utvrđenja u Donbasu, na redu su Kijev, Harkov i Odesa. Kad se to završi, onda je sve gotovo – kaže lider radikala.

 Šešelj dodaje da će Ukrajina morati u potpunosti da bude poražena.

Moraće potpuno da kapitulira, moraće cela da bude oslobođena. Moraju se izvesti na sud svi ti zločinci, koji su upravljali Ukrajinom od Majdana pa na ovamo, od 2014. na ovamo. Za sve zočine koje su izvršili na teritoriji Donjecka, zbog progona ruskog naroda, Ukrajinske pravoslavne crkve, koja je u sastavu Ruske patrijaršije. Odlučili su da zauzmu Kijevsko-pečersku lavru, koja je jedna od najvećih pravoslavnih svetinja na svetu – smatra naš sagovornik.

Na tezu da se rat mora prošiti van Ukrajine kako bi se povoljno završio po Rusiju, Šešelj odgovara da nikom to ne ide u prilog.

– Nikome nije u interesu da se rat prošruje, ali on je proširen samim tim što u njemu celi NATO učestvuje u agresiji na Rusiju, na ruski narod. Sve NATO države osim Mađarske. Zato ovaj rat ovoliko traje. On bi odmah bio završen da toga nije bilo. Ono što  je važno jeste da trijumfuje rusko oružje, koje je nadmoćnije od NATO naoružanja, ruski vojnici su bolji od NATO vojnika, profesionalaca, koji su tamo uključeni, kojih ima ne desetine hiljada i da to bude lekcija za celi NATO. Mislim da bi se NATO posle toga i raspustio – kaže Šešelj.

„SITUACIJA NA KiM JE SVE GORA“: Dačić upozorava!

Uspesi ruske vojske tokom 2022. godine i dolazak pred Kijev su bili znak pada Ukrajine, zašto se to nije dogodilo prošle godine, da li je u pitanju jak otpor Ukrajine, NATO pakta, ili ruska taktika?

Naš sagovornik smatra da Rusi vode računa o civilnom stanovništvu i da nisu angažovane velike snage, otuda ta dužina rata i stanje na frontu.

– Rusi nisu hteli da angažuju velike snage. Rusi vode računa da ne strada civilno stanovništvo i da ne stradaju njihovi vojnici. Režim u Kijevu to ne interesuje. Oni bukvalno šalju na malj svoje vojnike kao topovsko meso. Hteli su da celi Herson dole potope rušenjem brane u Novoj Kahovk Da Rusi nisu izvukli svoje trupe… ali ništa im to neće pomoći. Oni će pasti – smatra Šešelj.

Šešelj navodi da Ukrajina nema kapacitet da pokrene bilo kakvu kontraofanzivu.

48 SATI UKRAJINA: Zelenski u obilasku zemlje!

– Nemaju oni snaga da tu izvedu. Ponovo su nagomilali veliki broj stanih plaćenika, ima tu veliki broj dobrovoljaca i fašista iz raznih zemalja sveta. Čujem da je najviše Poljaka, dosta je Litvanaca, Letonaca, Estonaca, ali nemaju oni snage da pobede Rusiju i ne mogu to da urade  – rekao je on i dodao: „Ima još jedna opasna stvar, što Amerikanci koriste Poljake da napadnu na Belorusiju i Kalinjingradsku oblast. Zbog toga su Rusi odlučili da razmeste taktičko nuklearno naoružanje na teritoriji Belorusije. Jer ako Poljaci napadnu na Belorusiju, ili Kalinjingradsku oblast, onda treba sva oružana sredstva da budu iskorišćena. Neka to znaju unapred, neka se ne igraju vatrom. Krenu li na Kalinjingrad, ode Varšava, treba to da znaju. Udare li na Minsk, ode Varšava! – kaže naš sagovornik.

Poljska se približava ratu, da li je ona vesnik proširenja sukoba?

– Ako bude iole pameti kod poljskih državnika, oni neće ulaziti u rat. Ako ih ludost navede da krenu, ta iskonska antipravoslavna mržnja, onda će Poljska opet nestati i neće biti prvi put da nestane sa međunarodne pozornice. Sada Amerikacni prave savez Ukrajine, Poljske, Litvanije, Letonije i Estonije, imaju ambicija da tu uvuku i Rumuniju. To je zato što većina članica NATO pakta ne prihvata da se Ukrajina priključi NATO paktu. Tako bi NATO direktno ratovao sa Rusima, ali na tuđoj teriotoriji. To je zamisao… naravno da krvare evropske zemlje zbog toga – smatra lider radikala.

Zapad je spreman da gura Ukrajinu do kraja, do potpunog uništenja?

Amerikanci su spremni da ratuju do poslednjeg Ukrajinca, a Evropljani se mnogi kolebaju, neki pod pritiskom Amerikanaca popuštaju, nevoljno šalju te moderne tenkove, evo još iz Nemačke nisu stigli ti tenkovi, iz Britanije takođe „Čelendžeri“ nisu stigli, obećali su nekih 14 komada. „Abramsi“ će doći tek krajem godine, neće svoje najsevremenije tenkove da izlažu, jer će ubrzo biti uništeni. Daju im neku kratku obuku i kažu „idite ginite uludo“ – zaključuje Šešelj

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “VOJISLAV ŠEŠELJ EKSKLUZIVNO ZA „BSC HAPPY PORTAL“: „Ukrajina će morati da kapitulira ove godine!“ (VIDEO)”

  1. Svi u kući gledamo ovaj intervju od sinoć. Doktor Šešelj pogađa u metu uvek. Bravo za mladića koji je intervjuisao doktora, vidi se da ima znanje.

    3
    1
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter