Izvor: alo.rs
09.12.2022 u 10:52
0

VOJSKA SRBIJE IDE NA KIM? Oglasila se Ana Brnabić: „Blizu smo odluke da zatražimo povratak naših snaga na KiM, Srbi su tamo životno ugroženi“

Brnabić se oglasila o rasporeživanju 1.000 srpskih vojnika na KiM.

SARADNJA SRBIJE I TURSKE NA NAJVIŠEM NIVOU: Ana Brnabić sastala se sa Mustafom Šentopom!

Premijerka Ana Brnabić odgovarala je na pitanja novinara tokom svečanosti prvog leta od Beograda do Tjenđina.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Na pitanje da prokomentariše izjavu direktora Kancelarije za KiM, Petra Petrkovića, da Srbija raznatra da pokrene inicijativu, po rezoluciji 1244, i da rasporedi 1.000 vojnika na severu KiM, Brnabić je rekla:

Brnabić je prokomentarisala i kontrast dve situacije u Srbiji.

– Danas imate ovakav dan, prelep, nešto na čemu smo radili duže od 2 godine. Uvođenje direktnog leta Er Srbije do Kine. Velika i važna stvar. Imali ste jučerašnji dan kada je predsednik Vučić otvarao Rivijan, na čemu smo godinama radili, kada smo krenuli da menjamo našu ekonomiju.

I onda imate situaciju da vas Aljbin Kurti vrati ne u 19. nego 18 vek. Borimo se za ekonomiju budućnosti, mladi se vraćaću, stranci dolaze da rade. Kompanije dolaze. I toga da vas stalno, svakodnevno, neko vraća u prošlost. Mislim da je sve što Kurti sada radi, opasnost ne samo za Srbe nego i Albance i celu Evropu. I to jeste politika 19. veka.

– Izuzetno sam zabrinuta. Teško je bilo spavati sinoć. Kurti nas je sve, i Srbe i Albance, doveo na ivicu rata. Ali ne radi to sam.

– Imamo jedno ignorantsko ponašanje partnera, i u EU. Koji ne reaguju. Imate Kfor i Euleks, koji ne rade svoj posao, ni prema Kumanoskom sporazumu. Oni ne štite Srbe ni južno ni severno od Ibra. Svakodnevno gledamo kršenje i Kumanovskog i Briselskog sporazuma.

– Verujem da će već danas predsednik Vučić dati više informacija o tome. Blizu smo odluke da prema 1244 zatražimo povratak naših snaga na KiM. Zato što su Srbi tamo fizički životno ugroženi. Uključujući i decu u vrtićima!

Podsetimo, Kurtijevi specijalci poslednjih dana sprovode teror nad Srbima na severu KiM.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter