Izvor:
08.06.2019 u 09:27
0

Vojska Srbije postavila je teški mehanizovani most u selu Sirča! (FOTO)

Inžinjerija Vojske Srbije postavila je teški mehanizovani most u selu Sirča i povezala stotinak domaćinstva sa Kraljevom, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Most su u petak postavili pripadnici 210. inžinjerijskog bataljona Druge brigade Kopnene vojske i to na mestu gde je nabujala reka srušila postojeći most na lokalnom putu koji se potpuno urušio ostavljajući stotinu domaćinstava odsečene od ostatka sela, Kraljeva i okoline.

-Prisustvovali smo uspešnoj realizaciji zadatka iz treće misije Vojske Srbije – otklanjanje posledica od elementarnih nepogoda i tehničko-tehnoloških nesreća, gde je inžinjerijska jedinica Druge brigade Kopnene vojske nakon nekoliko dana stanovništvo sela ponovo ''spojila sa svetom''-rekao je komandant Druge brigade Kopnene vojske brigadni general Željko Kuzmanović i dodao da je ovo još jedna je potvrda veze vojske i naroda.

Zamenik gradonačelnika Kraljeva Vukman Rakočević, koji je sa generalom prisustvovao podizanju mosta, zahvalio je Vojsci Srbije na brzoj intervenciji u „jer lokalna samouprava nije imala način da bez pomoći vojske reši ovaj problem".

-Nije prvi put da se angažujemo na ovakvim zadacima, ali nadam se da će u budućnosti, pravovremenim preduzimanjem svih adekvatnih mera, biti manje potreba za angažovanjem vojske u otklanjanju ovakvih posledica-izjavio je general Kuzmanović.

Teški mehanizovani most namenjen je za premošćavanje suvih i vodenih, veštačkih i prirodnih prepreka. Maksimalna širina premošćavanja je do 40 metara, a dubina do tri metra.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter