Izvor: BSC happy portal
29.09.2023 u 15:34
0

VUČIĆ I ORBAN SE OBRAĆAJU JAVNOSTI: Završen sastanak u Beogradu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom i ličnim izaslanikom predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata, princem prestolonaslednikom Abu Dabija NJ.V. šeikom Kaledom bin Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom.

– Razgovarali smo o važnim i strateškim pitanjima. Razgovarali smo o formiranju zajedničkih kompanija. Nešto što čini život bilo je od posebnog značaja. Razgovarli smo i o geopolitičkim pitanjima i kako da popravimo naš investicioni ambijent. Verujem da smo napravili dobar sastanak. Premijeru Orbanu zahvalan sam na ogromnoj podršci, osećajte se uvek kao kod svoje kuće –  rekao je Aleksandar Vučić i najavio da će otići sa gostom u obilazak Beograda na vodi i da će, nakon trilateralnog sastanka, imati i bilateralni sastanak sa mađarskim premijerom.

BSC HAPPY

PREDSEDNIK VUČIĆ: Milan Radoičić podneo ostavku na mesto potpredsednika Srpske liste

–  Mađarska do sada nije imala priliku da učestvuje na sastanku poput ovog. Mađarska je uvek bila na strani dijaloga, nikada nismo podržavali sankcije ni protiv jedne zemlje – kazao je Viktor Orban.

Trilateralni sastanak je održan u okviru inicijative za uspostavljanje strateške bezbednosti regiona u oblasti energetike, vodosnabdevanja, prehrambene industrije i ljudskih resursa. Sastanku su prisustvovale i delegacije Mađarske i Ujedinjenih Aparskih Emirata.

Posle sastanka predsednik Vučić istakao je na svom Instagram nalogu da je sastanak bio odličan i sadržajan.

„Odličan i sadržajan sastanak sa prijateljima @shkmbz i @orbanviktor koje sam detaljno obavestio o poslednjiim događajima na Kosovu i Metohiji.

Razmotrili smo i brojne teme u okviru inicijative za uspostavljanje strateške bezbednosti regiona u oblasti energetike, vodosnabdevanja, prehrambene industrije i ljudskih resursa.

Razgovarali smo i o velikim investicionim potencijalima koji su se otvorili u okviru predstojećeg #EXPO2027, kao i o širenju saradnje u oblasti novih projekata, inovacija, istraživanja, zdrave i zelene energije i tehnologija budućnosti.

Zahvalan sam prijateljima iz UAE i Mađarske na spremnosti da čuju naše predloge, planove i ideje, kao i na interesovanju da učestvuju u daljem razvoju Srbije, ali i na posebnoj posvećenosti jačanju čvrstog partnerstva sa našom zemljom i njegovoj nadogradnji u godinama koje dolaze – poručio je predsednik putem svog Instagram profila.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter