Izvor:
25.06.2019 u 11:38
0

VUČIĆ NA SAJMU NAORUŽANJA I VOJNE OPREME „PARTNER 2019“: Sajam, na kome će se predstaviti 128 izlagaca, 96 iz Srbije i 32 iz inostranstva, prilika je da se domaćoj i stranoj javnosti predstave najnoviji dometi srpske odbrambene industrije!

U Beogradu je danas počeo deveti Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2019", u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića.

Sajam, na kome će se predstaviti 128 izlagaca, 96 iz Srbije i 32 iz inostranstva, prilika je da se domaćoj i stranoj javnosti predstave najnoviji dometi srpske odbrambene industrije.

Predsednik će pristustvovati potpisivanju ugovora o Servisnom centru između Vazduhoplovnog zavoda "Moma Stanojlović" i Erbasa, kao i svečanom otkrivanju helikoptera H 145M.

Na početku svečanosti emitovan je kratak film o dostignćima Ministarstva odbrane, odbrambene industrije i 70 godina "Jugoimporta".

Otvaranju sajma prisustvuju i predsedavajući Predsedništva BIH Milorad Dodik, ministar odbrane Aleksandar Vulin i brojne druge međunarodne zvanice.

Zemlje učesnice su Francuska, Austrija, Švajcarska, Finska, Švedska, Nemacka, Italija, SAD, Danska, Velika Britanija, Bosna i Hercegovina – Republika Srpska, Slovenija, Hrvatska, Ceška Republika, Belorusija, Slovacka i Srbija, kao i brojne visoke strane delegacije.

Pokrovitelj sajma "Partner 2019", koji traje do 28. juna, je Ministarstvo odbrane Srbije, suorganizator JP "Jugoimport SDPR", a izvršni organizator "Beogradski sajam".

Sajam u Beogradu otvoren je nedelju dana nakon sajama u Parizu.

Bez obzira na tu činjenicu, kao i to što se ove nedelje održava i u Moskvi, beogradski privlači veliku pažnju što potvrđuje poziciju srpske odbrambene industrije na tržištu.

Primarni zadatak srpske odbrambene industrije je da opremi Vojsku Srbije najsavremenijim sistemima.

U toku je opremanje pešadijskih jedinica novom generacijom oklopnih borbenih vozila, streljackim naoružanjem, optoelektronskim sistemima, raznim vrstama nove municije.

Pored poslovnog, "Partner 2019" će imati i promotivni karakter – medijima i zainteresovanoj publici biće predstavljeni najsavremeniji primerci naoružanja i vojne opreme.

Sajam će od 25. do 27. juna biti otvoren od 10 do 17 časova samo za poslovne posetioce, a u petak, 28. juna, će biti otvoren i za građanstvo u vremenu od 10 do 19 časova.

Cena ulaznice je 350 dinara, grupna ulaznica košta 200 dinara, a cena parkinga je 150 dinara po satu parkiranja.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter