Izvor: BSC Happy/Tanjug
21.10.2023 u 16:34
1

VUČIĆ NAKON SASTANKA SA PETORKOM: TEŽAK RAZGOVOR! Obratio se i LAJČAK (FOTO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je današnji sastanak sa "velikom petorkom" bio težak.

– Težak sastanak sa petorkom. Verujem da ćemo u narednom periodu pronaći put za izlazak iz krize. Narednih dana očekujem važne sastanke u Briselu – istakao je Vučić, a objavljeno je na instagram profilu budućnostsrbijeav. Na sastanku u Predsedništvu bili su specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak, zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, savetnici za spoljnu i bezbednosnu politiku predsednika Republike Francuske i kancelara Savezne Republike Nemačke, Emanuel Bon i Jens Pletner i diplomatski savetnik predsednice Vlade Republike Italije Frančesko Talo.

Posle sastanka novinarima se kratko obratio Lajčak koji je rekao da je tema posete bila kako da se napravi napredak u implementaciji sporazuma o normalizaciji i deeskalaciji situaciju u svetlu poslednjih događaja. Lajčak je rekao da „petorka“ snažno osuđuje napad na kosovsku policiju 24. septembra i da, kako je rekao, svi počinioci moraju biti privedeni pravdi, te da očekuju punu saradnju Srbije u tom pogledu. Lajčak je kazao da obe strane moraju da rade na deeskalaciji i normalizaciji odnosa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “VUČIĆ NAKON SASTANKA SA PETORKOM: TEŽAK RAZGOVOR! Obratio se i LAJČAK (FOTO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter