Izvor: Kurir.rs
28.10.2023 u 09:25
0

VUČIĆ O ĐILASU: „Postavlja se samo jedno pitanje“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je priznanje Dragana Đilasa da je zaradio 619 miliona evra za vreme dok je obavljao više državnih funkcija.

Vučić je konstatovao da su za vreme bogaćenja Dragana Đilasa redom propadale gradske firme u Beogradu.

– On kaže da je u 10 godina uzeo 619 miliona evra. Ja vas pitam da li vi imate 60 ili 70 miliona evra godišnje ili vaši snimatelji ili bilo ko drugi? Jesu li oni svi pametni, a mi svi glupi. Postavlja se pitanje što je to radio dok je bio na vlasti, a gradske firme i gradska preduzeća su propadala dok se on bogatio. To je problem. U naše vremem i gradske firme i gradska preduzeća napreduju, a ne postoji niko ko se tako brutalno obogatio – rekao je Vučić.

Podsetimo, sadašnji predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas je istakao da je ponosan na miliona koje su njegove firme zaradile tokom deset godina.

Nekadašnja predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać u nekoliko navrata je istakla da su funkcioneri vlasti koju je predvodila Demokratska stranka novcem iz budžeta doprinosili poslovanju svojih privatnih firmi.

– Ovde je dozvoljeno da gradonačelnik ima u vlasništvu firme koje se bave medijima. Pitali bi mi kakvo bi bilo njihovo mesto na tržištu da nisu vezani za Borisa Tadića i DS i što je najgore, vezani su za budžet. To da su oni prosto kreativni i pametni, koji po svojoj pameti okreću tolike pare, to je bezobrazluk i cinizam. Stalno posluju sa državnim budžetom, tako su sposobni na tržištu da uglavnom posluju sa budžetom – govorila je Verica Barać.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter