Izvor: Tanjug
14.02.2023 u 15:56
0

VUČIĆ RAZGOVARAO SA PREDSEDNIKOM EVROPSKOG SAVETA: Mišel istakao značaj nastavka dijaloga između Beograda i Prištine

Predsednik Vučić je ponovio odlučnu posvećenost Srbije očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, sa kojim je razmenio mišljenja o aktuelnoj situaciji u regionu, evropskoj perspektivi Srbije, reformama na putu ka članstvu u EU i dijalogu Beograda i Prištine.

Vučić je izrazio zahvalnost na tome što je Evropski savet po prvi put usvojio zaključke u kojima poziva na bezuslovnu implementaciju obaveza preuzetih u dijalogu, a posebno obaveze Prištine da formira Zajednicu srpskih opština.

Predsednik je ponovio odlučnu posvećenost naše zemlje očuvanju mira i stabilnosti, kao i jačanju i širenju saradnje sa zemljama regiona.

SNAŽNA PORUKA PREDSEDNIKA VUČIĆA: „Srbija je za nas najlepša zemlja na svetu!“ (FOTO)

Mišel je istakao značaj nastavka dijaloga između Beograda i Prištine, naglasivši da je proaktivan pristup rešavanju svih otvorenih pitanja od suštinskog značaja za evropske integracije.

Vučić je ponovio da Srbija ozbiljno pristupa ne samo dijalogu, već i daljem radu na reformskim procesima, izrazivši zahvalnost predsedniku ES na ličnom angažovanju i podršci koju pruža našoj zemlji na putu evrointegracija.

Predsednik Evropskog saveta uputio je čestitke povodom Dana državnosti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter