Izvor:
20.07.2018 u 11:41
0

VUČIĆ S JENČOM: Srbija među prvih deset zemalja u Evropi po broju vojnika u mirovnim snagama UN-a!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na sastanku s pomoćnikom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za politička pitanja Miroslavom Jenčom da je Srbija među prvih deset zemalja u Evropi po broju vojnika u mirovnim snagama UN-a i da će nastaviti da u njima učestvuje.

Vučić je kazao da su UN od posebne važnosti za pitanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i zahvalio na prisustvu UNMIK-a kao garanta statusne neutralnosti medjunarodnog prisustva na Kosovu.

On je rekao da Beograd ostaje posvećen nastavku dijaloga sa Prištinom i pronalaženju kompromisnog rešenja za pitanje Kosova i Metohije.

Miroslav Jenča je kazao da UN i njihov generalni sekretar Antonije Gutereš cene doprinos Vučića i Srbije očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

Jenča je dodao da ta svetska organizacija ceni angažovanje Srbije u mirovnim operacijama UN, kao veliki doprinos očuvanju mira i bezbednosti u svetu.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/BOKiNFO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter