Izvor:
10.01.2017 u 14:38
0

VUČIĆ SA PREMIJEROM INDIJE: Unapređenje ekonomske saradnje, političkih odnosa i dolazak indijskih investitora!

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Vlade Indije Narendrom Modijem, javljaju mediji.

Unapređenje ekonomske saradnje, političkih odnosa i dolazak indijskih investitora u Srbiju biće među najvažnijim temama tokom posete Indiji, izjavio je sinoć premijer po dolasku u Indiju.

Vučić će popodne učestvovati na "Vibrant Gudžarat globalnom samitu" (Vibrant Gujarat Global Summit), čija je centralna tema "Održivi ekonomski i socijalni razvoj" i na kome će održati govor i predstavioti potencijale Srbije kada je reč o ulaganjima.

Tokom popodneva Vučić će se sastati sa premijerom Kenije, a juce se sastao sa Dmitrijem Rogozinom, potpredsednikom Vlade Ruske Federacije.

U nastavku posete srpski premijer će razgovarati i sa predstavnicima najvećih indijskih kompanija i prisustvovati svečanom otvaranju Mumbajske berze.

"Vibrant Gudžarat globalni samit" predstavlja jedan od najznačajnijih političko-ekonomskih skupova u Indiji.

Samit okuplja šefove država i vlada, korporacija, predstavnike privrednih komora i industrijskih asocijacija, malog i srednjeg preduzetništva, naučnike i eksperte.

Na samitu se očekuje učešće predstavnika više od 100 država, 2.000 indijskih i stranih kompanija i više od 2 miliona posetilaca.

Partnerske zemlje su SAD, Francuska, Velika Britanija, Poljska, Holandija, Danska, Singapur, Kanada, UAE, Australija i Japan.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter