Izvor: BSC Happy/Tanjug
24.07.2023 u 15:01
0

VUČIĆ: Srbija ceni odluku Surinama da povuče priznanje tzv. Kosova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih poslova i međunarodnog poslovanja Surinama Alberta Ramdina i tom prilikom istakao da Srbija veoma ceni Republiku Surinam zbog odluke da povuče priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova, čime je potvrđeno prijateljstvo naše dve zemlje i privrženost osnovnim principima međunarodnog prava i Povelje UN.

Kako se navodi u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike Vučić je sa Ramdinom razmenio mišljenja o pravcima daljeg razvoja tradicionalno prijateljskih odnosa Srbije i Surinama i unapređenju sveukupne bilateralne saradnje.

Vučić je predložio formiranje Zajedničke komisije za saradnju, kako bi lakše bile definisane oblasti u kojima postoje mogućnosti za uspostavljanje jače saradnje, poput zdravstva, obrazovanja, sporta i drugih, navodi se u saopštenju pres službe predsednika.

PREDSEDNIK VUČIĆ UGOSTIO SRPSKU DECU IZ REGIONA: Ovo je vaša kuća, ovde niste gosti!

Ministar Ramdin je rekao da se njihova odluka o povlačenju priznanja tzv. Kosova ne dovodi u pitanje i da Surinam ostaje privržen poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Tema sastanka, dodaje se, bila su i regionalna i globalna kretanja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter