Izvor: BSC Happy
24.07.2023 u 09:43
0

PREDSEDNIK VUČIĆ UGOSTIO SRPSKU DECU IZ REGIONA: Ovo je vaša kuća, ovde niste gosti!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas srpsku decu iz regiona u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu.

Vučić je na poklon dobio fotografije koje su ručno napravila okupljena srpska deca iz regiona.

Obraćanje predsednika Srbije

– Draga deco, veliko hvala što ste danas u Predsedništvu Srbije, ovo je vaša kuća i vi ovde niste gosti. Moja jedina molba je za vas, da se igrate, ali i učite, naučite ćirilično pismo. Mi ćemo gledati da pomegnemo i budemo uz vas. Vi ste ovde svoji na svome, ovo je vaša zemlja i uvek će vas dočekivati raširenih ruku. Sećam se u sleu moga oca se govorilo „nikada oni u Srbiji ne mogu da razumeju koliko je Srbija voljena od strane nas sa one strane Drine i Dunava“. Kada bi se uveče skupljali na nekom mostu, a ja sam jedini koji je iz Beograda došao tu, onda vidite gromnu ljubav prema Srbiji.

Predsednik je upitao okupljenu decu da li im se više svideo Hram ili Narodni muzej, a deca su jednako odgovorila da ih je oduševio Hram Svetog Save.

– Zaista je najlepši Hram sa sve mozaikom. Ja vas pozivam da uvek i sve češće dolazite u Beograd. Mi Srbi smo jedan narod, ma gde živeli, važno je da čuvamo jezik, kulturu, brinemo jedni o drugima i vodimo računa o našoj budućnosti. Pozdravljam vas i hoću da vam kažem da vas mnogo volimo, ovde ste domaćini koliko i mi. Dobrodošli u svoju kuću, dobrodošli u Srbiju – istakao kje predsednik.

Predsednik je poželeo i da se narednog puta sastanu na nekom drugom mestu, kako bi otišli u zajednički obilazak i turu.

U Beogradu je juče otvoren prvi od šest letnjih kampova kroz koje će do 29. avgusta proći 800 srpske dece iz regiona uzrasta od 12 do 18 godina. U prvom kampu će tokom pet dana boraviti 90 dece iz Kumanova iz Severne Makedonije, a nakon njih u Beograd stižu i deca iz Rumunije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Program boravka dece u Beogradu uključuje obilazak Narodnog muzeja, Muzeja Nikole Tesle, Muzeja iluzija, Hrama Svetog Save, Ade Ciganlije – grada na vodi, Avale, Narodne Skupštine, Muzeja Jugoslavije, Botaničke bašte Jevremovac, fudbalskih klubova Crvena Zvezda i Partizan.

VUČIĆ, DODIK I PATRIJARH O KLJUČNIM NACIONALNIM PITANJIMA – Dan sećanja 4. avgusta u Prijedoru

Deca će tokom boravka imati priliku i da učestvuju u raznim sportskim aktivnostima i da pogledaju nekoliko pozorišnih predstava i bioskopskih projekcija. Za kampove je izdvojeno ukupno 27 miliona dinara, a program zajednički sprovode Udruženja „Edukativa plus“, „Nova inicijativa mladih za bolju budućnost“, „Inkluzivni pokret“ i „Razvojni centar Vojvodine“, u saradnji sa krovnim organizacijama Srba iz regiona.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter