Izvor: Alo
16.02.2024 u 11:37
0

VUČIĆ STIGAO U MINHEN: Predsednika čekaju brojni sastanci

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Minhen, gde će danas prisustvovati 60. Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

Predviđeno je da predsednik Vučić danas učestvuje na više panela iz oblasti bezbednosti. Pre konferencije, predsednik Vučić se sastaje se sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Dejvidom Kameronom, a predviđen je i susret sa Johanesom Hanom, evropskim komesarom za budžetska pitanja.

Posle podne razgovaraće sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj Odil Fransoa Reno Baso, kao i sa Peterom Bajerom, članom Odbora za spoljnu politiku Bundestaga i izvestiocem za KiM u radnoj grupi Unije CDU/CSU za Zapadni Balkan.

Drugog dana konferencije predsednik Vučić sastaće se sa delegacijom američkih senatora sa senatorkom Džin Šahin na čelu, sa Markusom Zederom, predsednikom Vlade Bavarske, i ministrom spoljnih poslova Kine Vang Jiem. U planu su i sastanci sa predsedavajućim Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Janom Borgom, visokim predstavnikom EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepom Boreljom.

Sa predsednikom Vučićem, u Minhenu je i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter