Izvor: Tanjug
19.02.2023 u 15:38
0

VUČIĆ U DVODNEVNOJ POSETI ABU DABIJU: Predsednik prisustvuje otvaranju međunarodnog sajma naoružanja „IDEX“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić od danas do 22. februara boraviće u radnoj poseti Abu Dabiju, na poziv Njegovog visočanstva šeika Muhameda bin Zajeda al Nahjana, predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Tom prilikom, predsednik Vučić prisustvovaće otvaranju Međunarodnog sajma naoružanja IDEX, na kojem učestvuju i predstavnici namenske industrije Republike Srbije.

„IDEX 2023“, jedan je od najvećih i najznačajnijih sajmova gde se prikazuje najnovija oprema, inovacije i tehnologije u međunarodnom sektoru odbrane.

Tokom boravka u Abu Dabiju, predsednik Vučić sastaće se sa šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom, predsednikom UAE, ali i sa drugim visokim zvanicama.

PREDSEDNIK VUČIĆ SUMIRA UTISKE: Nedelja za nama protekla je u znaku obeležavanja Dana državnosti (VIDEO)

Od 2012. godine do danas, Vučić i šeik Bin Zajed imali su više od dvadeset susreta, a poslednji put sastali su se u oktobru prošle godine u Beogradu.

-Muhamed bin Zajed iskreni je prijatelj Srbije i u teško vreme -rekao je predsednik Vučić tokom posete šeika našoj zemlji.

Njih dvojica tada su razgovarali o nafti, geopolitičkoj situaciji, investicijama, ali o kreditu od milijardu dolara po povoljnoj kamatnoj stopi od tri odsto, koji je Srbija dobila u septembru prilikom posete predsednika Vučiha Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Ta poseta je bila prva zvanična poseta predsednika u drugom predsedničkom mandatu i tom prilikom, osim sporazuma o finansijskoj podršci, potisano je još devet sporazuma.
Tokom posete, predsednik Vučić obići će Institut G42, gde će razgovarati sa njihovim predstavnicima.

G42 se bavi razvojem veštačke inteligencije u nizu industrija, između ostalog u državnom sektoru, zdravstvu, ekonomiji, ugostiteljstvu i turizmu. Grupa 42 posluje širom Ujedinjenih Arapskih Emirata, Centralne Azije, Bliskog Istoka i Severne Afrike.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter