Izvor:
29.05.2017 u 17:17
0

Vučićeva oproštajna sednica: Ministrima na poklon – knjiga!

Odlazeći premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ministrima podelio knjige iz svoje biblioteke i dodao da ih je delio po "triki kriterijumu" i da tačno zna zašto je koju knjigu kome dao.

"Svoje knjige sam delio, ostavio sam u Vladi police koje sam napravio nasledniku. To sam radio bez vladinog novca. Neko će u neki lepši prostor ući. Ostalo je još neka odela da iznesem" rekao je Vučić u razgovoru sa novinarima posle poslednje sednice vlade koju je vodio kao premijer.

Kako je rekao kriterijum po kome je delio knjige je bio čudan, da je teško zaključiti zašto je kome koju poklonio i naveo da ih je birao sam iz svoje biblioteke.

"Kada sam kupovao knjige morao sam gumicom da brišem cenu" rekao je Vučić i dodao da je svakome od članova kabineta napisao i ličnu poruku.

"Nekome se dopada, nekome ne. Napisao sam šta bi možda mogli da promene. Poželeo sam svima puno sreće i uspeha" dodao je.

Ponovio je da je reč o potpuno različitim knjigama.

"Ne biste pretpostavili zašto je neko neku knjigu dobijao. Kada Ivica dobije o svim srpskim vladarima, a Ana dobije o Milanu Stojadinovću, Zorana o danima i godinama koje su sve promenile, a Nebojša o pobednicima i kako se postaje i ostaje. Svakome znam kome sam i zbog čega koju dao" istakao je odlazeći premijer i izabrani prersdnik.

Dodao je da na primer "Jadranka umesto Evrope dobila Kinu" te da je to učinio i iz još jednog razloga.

"Ona je vrlo energična i žestoka u izražavanju svojih stavova, odande je potrebno još malo mira i drugačijeg filozofskog pristupa da dobije i primeni. Svakome sam pronašao nešto. Šalio sam se najviše na Vulinov račun. Nadam se da se nije naljutio" rekao je Vučić.

On je naveo i da će Suzana Vasiljević, njegova savetnica za medije, nastaviti da radi sa njim.

tanjug.rs
Foto: wikimedia, twitter/ brzotacnojasno

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter