Izvor: BSC HAPPY/KOSOVO ONLINE
19.01.2024 u 13:53
0

VUČINIĆ O PETICIJI: Koristimo naše demokratsko pravo za smenu gradonačelnika Zubinog Potoka

Jedan od inicijatora za pokretanje peticije za smenu gradonačelnika u Zubinom Potoku Srđan Vučinić rekao je da građani koji potpisuju peticiju hoće da iskoriste svoje demokratsko pravo da na miran i demokratski način smene prvog čoveka ove opštine koji, kako kaže, nema legitimitet da je predvodi, jer je izabran tek sa stotinak glasova.

„Postoji nekoliko bitnih stvari koje ću danas da pomenem, a to je da smo pre svega krenuli u potpisivanje peticije za smenu gradonačelnika, koji na kraju krajeva, i po mom, ali i po mišljenju većine građana Zubinog Potoka, nije izabran demokratski. On nije naš gradonačelnik. Iskoristićemo svoje demokratsko pravo da ga na miran i demokratski način i smenimo. Činjenica je da je sadašnji gradonačelnik izabran sa stotinak glasova, što ukazuje na to da on nema legitimitet da predstavlja i vodi našu opštinu onako kako bi mi želeli. Ovde danas imamo dobar odziv, videli ste da je jutros bila gužva, potpisivanje traje i dalje. Imamo otprilike 7.000 birača na biračkom spisku i potrebno nam je da skupimo 1.300 potpisa, a siguran sam da ćemo da skupimo i mnogo više“, rekao je Vučinić.

„OČEKUJEMO IZBORE“: Građani u Zvečanu žele da biraju svoje predstavnike (VIDEO)

Dodao je da će potpisivanje peticije trajati još tri dana i da se nada da će i pre isteka tog vremena skupiti dovoljan broj potpisa, kako je rekao, s obzirom na veliko interesovanje građana.

 

„Bitno je da kažem i to da smo danas sprečeni da u bilo kojoj javnoj ustanovi prikupljamo potpise. Kao što vidite, to radimo na javnoj površini, ispred Hale sportova gde građani potpisuju peticiju. Bog nas je pogledao, pa je lepo vreme, tako da neće biti nikakvih problema. Mi ćemo svoje pravo da iskoristimo i jednostavno da kažemo da je ovo naša kolašinska opština i da treba da je predstavljaju oni ljudi koji budu izabrani demokratski, velikom većinom glasova“, istakao je Vučinić.

 

Potpisivanje peticije za smenu gradonačelnika u Zubinom Potoku počelo je jutros u 9 časova, a svoje demokratsko pravo građani ove opštine mogu da ostvare ispred Hale sportova na pet štandova. Potpisivanje peticije za smenu gradonačelnika u ovoj opštini trajaće još tri dana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter