Izvor:
24.06.2017 u 17:07
0

VUJANOVIĆ: IZMEĐU CRNE GORE I SRBIJE NEMA OTVORENIH PITANJA!

Srbija i Crna Gora moraju afirmisati zajedničke projekte, pre svega u oblasti putne infrastrukture i korišćenja zajedničkih energetskih kapaciteta, jer je to velika šansa za razvoj, a između dve zemlje nema otvorenih pitanja izjavio je predsednik Crne Gore Filip Vujanović.

Vujanović je nakon sastanka sa predsednikom Srbije Alekandrom Vučićem, preneo novinarima da je izuzetno zadovoljan tim razgovorom, u kojem je, kaže, konstatovano da Srbija i Crna Gora treba da preduzmu zajedničke aktivnosti, da koriste i Berlinski proces, kao i sve što nude fondovi EU.

To je, naznačio je, najbolji model da se u uslovima osetljivih političkih odnosa, fokusiranjem na ekonomiju olakša i rešavanje političkih pitanja.

– Između Srbije i Crne Gore nema otvorenih političkih pitanja, otvoren je prostor za saradnju i izvesna je odlučnost obe države da se posvete korišćenju tog prostora za dobrobit građana obe države – rekao je Vujanović.

Govoreći o ulasku Crne Gore u NATO, Vujanović je rekao da u okviru prijateljskih odnosa, prijateljski treba da doživljavamo i naše razlike i istakao da će Srbija, kad je reč o saradnju sa NATO voditi politiku koja je u najboljem interesu njenih građana.

Kako je istakao, Crna Gora je deo NATO integracija, što je bio strateški interes te države, a što Srbija razume kao unutrušnje pitanje Crne Gore u koje se ne meša.

Na isti nači, podvukao je, Crna Gora razume neutralnost Srbije i doživljava to kao stvar suvereniteta Srbije.

– U razlikama, koje treba da razumemo i tretiramo kao potrebu poštovanja, ne nalazimo da se možze tražiti bilo kakva senka naših odnosa – zaključio je Vujanović.

Crnogorski predsednik sinoć je prisustvovao svečanosti povodom inauguracije predsednika Srbije Aleksandar Vučića u Palati Srbija.

Izvor: Tanjug

YouTube Printscreen/NOVI TV HERCEG NOVI

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter