Izvor: Tanjug
19.05.2022 u 18:27
0

ZAJEDNIČKI ODGOVOR IZAZOVIMA Predsednik Evropskog saveta Mišel objasno šta bi predstavljala Evropska geopolitička zajednica!

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel izjavio je da smatra da je stvaranje evropske geopolitičke zajednice prilika da se uspostave makar dva puta godišnje sastanci lidera zemalja EU i Zapadnog Balkana na kojima će se razgovarati i pronalaziti rešenja za napredak svih.

Mišel je nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a odgovarajući na pitanje novinara šta bi tačno predstavljala ta zajednica, kazao da smatraju da treba da postoji politička platforma, format uz pomoć koje bi se, kako je rekao, odmah svi zajedno posvetili konkretnim izazovima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Konkretizujući svoj odgovor Mišel je naveo primer energetike u Evropi i pokretanja zajedničke platforme za dopremanje tečnog prirpodnog gasa.

Međutim, dodaje, imali su poteškoće zbog rata u Ukrajini, što znači da u Evropi svi moraju da sarađuju i koordinišu, razgovaraju jedni sa drugima i na taj način postižu najviše moguće nivoe razumevanja.

„Ova politički platforma će se posvetiti nekim zajedničkim izazovima, naročito spoljnopolitičkim izazovima i geopolitičkim izazovima. Ko i kako će to da radi konkretnije, imamo nekih konkretnijih ideja, ali naš cilj je da saslušamo prijatelje i partnere kako bismo zajedno izgradili tu platformu, kako bismo se postarili da bude efikasna“, kazao je Mišel.

OHRABRJUĆA PORUKA SRBIJI IZ EU Predsednik Evropskog saveta Mišel poručio da ako zajedno radimo i idemo u istom smeru imaćemo i istu zajedničku budućnost!

Ističe da ovo nije neka nova ideja iz Brisela koja bi nešto odložila.

„Smatram da ako imamo priliku za češće razmene geopolitičkih mišljenja, da je dobro da barem dva puta godišnje imamo sastanke na najvišim nivoima kako bi zajedno odlučili koji su zajednički prioriteti. Ovo bi bilo izuzetni važno i u okviru tog formata i u okviru EU i za one koji bi da se pridruže EU. Bilo bi od pomoći“, kazao je Mišel.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter