Izvor: Tanjug
19.05.2022 u 18:44
0

PREDSEDNIK VUČIĆ PODRŽAO JE NOVU INICIJATIVU Evropska geopolitička zajednica je šansa za Srbiju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne vidi ništa loše u inicijativi za stvaranje evropske geopolitičke zajednice i da nema ništa protiv toga, kao i da veruje da će se Srbija rado i sa zadovoljstvom priključiti.

Vučić je to rekao nakon sastanka sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, odgovarajući na pitanje novinara da li vidi Srbiju u toj zajednici i budućnost zapadnog Balkana u odnosu na tu zajednicu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Ne vidim nikakve zavereničke teorije u tome, za mene je to važan korak napred i zahvalan sam predsedniku Mišelu i francuskom predsedniku Emanuelu Makronu na toj inicijativi“, kazao je predsednik.

Navodeći da će uvek biti onih koji će da pronalaze „dlaku u jajetu“, Vučić kaže da je za njega to velika promena i važna stvar.

„Samo to da imamo priliku da dva puta godišnje razgovaramo sa 27 lidera zemalja EU uvek, bez obzira na trenutnu situaciju, odnosno da li je izbio neki rat ili izbeglička kriza, korona kriza, da svaki put imamo dva puta godišnje da prisustvujemo velikim samitima i da imamo priliku da govorimo, to je velika promena i važna stvar“, navodi Vučić.

Predsednik kaže da na taj način mogu da se iznose stavovi, štiti svoja zemlju.

„Tako možete da tražite, molite, da se borite za svoju zemlju efektivnije i efikasnije nego sada. Samo da je to posledica ovoga o čemu je govorio predsednik Mišel pa nije malo, a hvala mu na tome što je rekao da su spremni da razgovaraju o onome što nas zaista muči“, kaže.

Vučić navodi primer da Srbija, Severna Makedonija i Albanija nemaju mnogo od dogovora za brz prolaz robe na svojim granicama, jer uvek se stigne do granica sa Mađarskom ili Hrvatskom gde kamioni više ne mogu tako brzo da prolaze.

ZAJEDNIČKI ODGOVOR IZAZOVIMA Predsednik Evropskog saveta Mišel objasno šta bi predstavljala Evropska geopolitička zajednica!

„Tako bismo napravili nešto što bi nam uštedelo operativne troškove kompanijama, mnogo novca bi ostajalo više u zemlji, mnogo bi nam kompanije više zarađivale, a to je samo jedan mali segment, a uvek možete posebno da razgovarate o uslugama, ljudima…“, dodaje.

Veruje da su to velike stvari koje su pred nama i da možemo mnogo toga dobrog da uradimo.

Kako kaže, to je značajno za sve nas na Zapadnom Balkanu, a poseta Šarla Mišela je jedna „energizacija svega što bi trebalo, kao neka dobra posledica, da se dogodi i 23. juna u Briselu kada će biti veliki samit na kojem će i Srbija imati svog predstavnika.

„Mislim da je dobra stvar, uvek je lako pronalaziti manu nečemu i nešto kritikovati. Ne mogu tu da se svrstavam u većinu i ne mogu negativno da se odnosim prema svemu. Ne vidim ništa loše u ovome za Srbiju i što se Srbije tiče verujem da posle razgovora sa predstavnicima Vlade, da ćemo se sa velikim zadovoljstvom i nadom prikloniti, priključiti tome“, zaključio je predsednik.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter