Izvor:
08.11.2019 u 18:55
0

ZIBERAJ O POSETI MARKA ĐURIĆA: Ne treba mu dozvoliti ulazak na KiM!

Savetnik odlazećeg ministra spoljnih poslova tzv. Kosova Jetljir Ziberaj osudio je današnje izjave direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Ðurića kao nepoštovanje uslova na osnovu kojih je dobio dozvolu za posetu i porucio da mu ne bi trebalo vise ni dozvoliti dolazak na Kosovo.

Kako prenose kosovski mediji, on je Ðurića zbog izjava koje je davao tokom posete Kosovskoj Mitrovici, nazvao "nacionalističkim smećem".

Ziberaj je partnerima iz EU porucio da ne treba vise da vrše pritisak za odobravanje poseta ''''jednom srpskom nacionalističkom smeću kao što je Ðurić", ne precizirajući na koje Ðurićeve izjave reaguje.

Direktor Kancelarije za KiM, posle četiri meseca, danas je ponovo boravio na severu Kosova, gde je u severnoj Kosovskoj Mitrovici prisustvovao obeležavanju gradske slave Mitrovdana, kao i otvaranju Doma zdravlja u Leposaviću.

On se u severnoj Kosovskoj Mitrovici osvrnuo i na izjavu lidera Samoopredeljenja i kandidata za kosovskog premijer Aljbina Kurtija da je ubijeni lider GI SPD Oliver Ivanović ratni zločinac

Oliver Ivanović nije bio ratni zločinac, već jedan od lidera srpskog naroda koji ga je predstavljao u teškom vremenu, borio se za njegove interese i za to podneo najveću žrtvu koju jedan čovek može da podnese. To što su takve izjave došle od jednog od vodećih albanskih lidera tome daje posebnu težinu i ja očekujem dodatno razjašnjenje ove izjave, ali i da se povuče ova reč. Jer, ovo je kleveta koja nije upućena samo njemu, koji ne može da se brani, već svima koji su na častan i čestit način čuvali interese svog naroda – rekao je Ðurić.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter