Izvor:
14.05.2019 u 14:00
0

ZORAN ĐORĐEVIĆ: „Žensko preduzetništvo je budućnost u koju verujem!“

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević rekao je danas da je analiza privrednih aktivnosti u 13 evropskih zemalja pokazala je da je žensko preduzetništvo uticajnije u Srbiji nego u Danskoj.

Srpske kompanije, u kojima se na vodećim pozicijama nalaze žene, imaju veći udeo u ostvarenoj dobiti u odnosu na slične kompanije u Nemačkoj, Belgiji, Češkoj, Slovačkoj i Mađarskoj, kazao je Ðorđević na konferenciji pod nazivom "Bezbednost i zdravlke na radu u ženskom preduzetništvu" u Palati Srbija.

Ministar je istakao da je obaveza svakog poslodavca da zaposlenom obezbedi uslove za bezbedan i zdrav rad na radnom mestu, saopštilo je Ministarstvo.

– Vlada Republike Srbije i predsednik Aleksandar Vučić učinili su sve da obezbede što više novih radnih mesta, iskazujući istovremeno punu posvećenost unapređenju položaja zaposlenih i bezbednosti na radu. A jake i uspešne kompanije su garancija za privredni rast, prosperitet društva i stabilnost države – rekao je Ðorđević.

On je naveo da je cilj kome težimo smanjenje broja povreda na radu, zbog čega će ministarstvo i Uprava za bezbednost i zdravlje na radu biti posvećeni nastavku promocije bezbednosti i zdravlja na radu.

– Proglašavanje 2019. godine za godinu bezbednosti i zdravlja na radu od strane Vlade doprineće i uključivanju javnosti u proces unapređenja kulture prevencije, a saradnja organa državne uprave, reprezentativnih sindikata i reprezentativnih udruženja poslodavaca uticaće na dalji razvoj socijalnog dijaloga u ovoj oblasti – rekao je ministar.

Ðorđević je istakao da usvojenom Strategijom bezbednosti i zdravlja na radu za period 2018 – 2022. godina nastojimo da smanjimo broj smrtnih slučajeva na radnom mestu, nesreća, povreda i oštećenja zdravlja.

U toku ove godine biće donet novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu i Zakon o osiguranju od povreda na radu radi naknade štete. To je još jedan od dokaza da smo posvećeni misiji unapređenja sistema kojim se dostižu najviši standardi bezbednosti i zdravlka na radu – poručio je on.

Ministar je istakao svoju punu podršku svim damama koje se odluče za žensko preduzetništvo, jer to poslovanje predstavlja potpuno ostvarenje ravnopravnosti u praksi.

"Žensko preduzetništvo je budućnost u koju verujem", zaključio je Ðorđević na skupu kojem su prisustvovale 82 žene preduzetnice.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter