Izvor: TANJUG
06.03.2024 u 11:20
0

AFERA TUNEL PODGORICA: Ni pola godine od otkrivanja tunela do Višeg suda, nema spiska nestalih stvari

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Podgorici informisalo je Sudski savet i Vrhovni sud da nije dostavljen spisak stvari koje su nestale iz depoa Višeg suda, ni gotovo pola godine od otkrivanja prokopanog tunela.

MEDVED ŠČEPAO TURISTU NA POPOVOJ ŠAPKI: Neviđena drama na čuvenom skijalištu ZVER ULETELA MEĐU SKIJAŠE

Bez obzira na više urgencija koje su iz podgoričkog tužilaštva dostavljene Višem sudu i najava da će izveštaj o sprovedemom popisu biti dostavljen do kraja januara, to se nije desilo.

Tunel koji povezuje depo Suda i stambenu zgradu otkriven je početkom septembra prošle godine. Stan odakle je kopano do zgrade Višeg suda iznajmljen je dva meseca pre nego što je tunel otkriven.

Predsednik Višeg suda Boris Savić je 12. septembra prošle godine, na konferenciji za medije, saopštio da iz depoa Višeg suda “gotovo ništa ne nedostaje”. Mesec dana kasnije, advokat Damir Lekić kazao je da ima informacije da su iz depoa Višeg suda nestala dva pištolja u predmetu protiv optuženih za planiranje ubistava Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Potom je saopšteno da je nestalo više pušaka i pištolja, neki telefoni a spekuliše se i neka dokumentacija.
Moglo se čuti da je nestalo i 900 kilograma kokaina, ali iz suda to negiraju.
U dosadašnjoj istrazi otkriveno je da su u kopanju tunela učestvovali državljani Srbije Vladimir Erić, Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30).

Osumnjičeni za umešanost u obijanje depoa podgoričkog Višeg suda Katarina Baćović, Nikola Milačić, Ivica Piperović i Marijan Vuljaj, svi iz Crne Gore, pušteni su na slobodu 13. januara ove godine.

Odlukom Vrhovnog suda Crne Gore odbijen je predlog tužilaštva da im se za slučaj “Tunel” produži pritvor. Erić je u međuvremenu uhapšen u Švedskoj,a Crna Gora je zatražila njegovo izručenje. Nalogodavci, finansijeri, ni motivi za kopanje tunela, još nisu poznati.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter