Izvor: Tanjug
16.09.2020 u 08:35
0

BANJALUKA: Svečanom akademijom obeležen DAN SRPSKOG JEDINSTVA

Svečanom akademijom „Pohvala srpskom narodu“, sa koje je poručeno da je srpski narod jedinstven i da Srbi ujedinjeni i složni mogu da prevaziđu sve nedaće, obeležen je Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, koji su ustanovili zvaničnici Srbije i Republike Srpske.

Na akademiji, koja je održana sinoć na platou ispred Hrama Hrista Spasitelja, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je praznik poseban dan za Republiku Srpsku i Srbiju i istakao da je jedinstvo Srba potrebno i danas.

SAZNAJTE I OVO

ŠOKANTNO OTKRIĆE NAUČNIKA! Evo koliko dugo ste ZARAZNI nakon korone!

SRPSKI PROFESOR UPOZORAVA: Selen i cink svi koristimo protiv KORONE, ali postoji opasnost…

OGLASILA SE KOLUMBIJKA POSLE EKSPLOZIJE Ovo je poručila preživela iz Strahinjinog džipa (FOTO)

TRESE SE PLANETA! Otkrivene nove posledice Covid-19!

Poručio je da je ponosan što u ovom vremenu predstavlja srpski narod u BiH i što brani interese srpskog naroda, te naglasio da nema naroda u okruženju koji je više dao žrtava za slobodu od srpskog.

Dodik je rekao da veliki i moćni srpskom narodu pokušavaju da uskrate prava koja daju drugima.

-Pa će reći da Kosovo može da bude izvan Srbije, a da mi u RS moramo da trpimo nemoguću državu koja se zove BiH. To moramo da isteramo na čistac. Kad oni kažu da je to nemerljivo, da mi kažemo veoma jasno da je merljivo i da nam objasne kako različiti aršini u gotovo identičnim okolnostima postoje-rekao je Dodik.

To se, kako kaže, mora u ovom vremenu izboriti političkim sredstvima.

EKSKLUZIVNO!

NESTOROVIĆ SE ISPOVEDIO MARIĆU: Srbija mora da sazna istinu! (VIDEO)

NESTOROVIĆ OTVORIO DUŠU ZA HAPPY TV: Ja sam crna ovca, moj život se pretvorio u pakao! Ja sam kao Tito!

NACIJA U ŠOKU! Nestorović promenio profesiju, sve rasprodao za 10 minuta!

EKSKLUZIVNO! NEBOJŠA STEFANOVIĆ O BRUTALNOM PREBIJANJU U NOVOM SADU: Uhvatićemo ga, gde god da se sakrio!

Dodik je istakao da je ključno pitanje mir i da se sve mora raditi političkim procesima, te istakao da Srbija, koja je nesumnjivo jača, i RS, kao „druga srpska država na Balkanu“, imaju potencijal da izgrade svoj politički stav i da ga ostvare.

On je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na inicijativi da se obežava Dan srpskog jedinstva.

Dodik je rekao da je ključna reč za srpski narod kroz istoriju bila sloboda.

-Tu slobodu smo shvatali kao slobodu za druge, ne samo za sebe. Mislim da ovaj dan koncentriše ono što jeste srpski nacionalni i državni interes. Naše jedinstvo je potrebno i danas. Mi smo jedinstven srpski narod na ovim prostorima-poručio je Dodik.

Predsednica RS Željka Cvijanović poručila je na svečanoj akademiji da će Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave biti simbol zajedništva Republike Srpske i Srbije.

-Naša namera je da ovaj dan bude prepoznat kao važan datum ne samo u Srbiji i Srpskoj, već u svim krajevima gde živi naš narod-istakla je Cvijanović.

Naglasila je da današnji datum nije odabran slučajno i da je Solunski front nije bila obična bitka, već bitka za slobodu srpskog naroda.

Kako je istakla, najvažniji frontovi današnjice nisu u rovovima već na političkoj sceni, zbog čega je potrebno stabilno okruženje, a za RS, kako je navela, Srbija ostaje najvažniji partner u svim oblastima.

-U Srpskoj nema nijedne zajednice u kojoj nije nešto izgrađeno od Srbije, i na to smo ponosni. Ovaj praznik je dokaz da imamo zajedničku prošlost, zajedničku sadašnjost i zajedničku budućnost-poručila je Cvijanović.

OBAVEZNO PROČITAJTE!

INVAZIJA NA ZEMLJU! Američki piloti presreli NLO, Pentagon OBJAVIO SNIMKE! (VIDEO)

SINOVAC DŽONA KENEDIJA: Despoti iz senke VLADAJU SVETOM!

TAČKA NA MINIMALAC Vlada odredila najnižu cenu rada za 2021.

NOVA RADNA MESTA Hoćete državni posao, spremite se!

Na akademiji je puštena i poruka predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je naveo da Srbi, ujedinjeni i složni, mogu da prevaziđu sve nedaće, pobede sve probleme i osiguraju budućnost naše dece.

-Nema viših i važnijih vrednosti od jedinstva našeg naroda i slobode za koju su se naši preci borili, za koju ćemo se boriti i u budućnosti-poručio je Vučić.

Akademiji je prisustvovao i ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin, kao izaslanik predsednika Vučića, kao i brojne zvanice iz RS i Srbije, a u programu su učestvovali glumci iz Banjaluke i Beograda.

Vlade Republike Srpske i Srbije odlučile su da zajednički praznuju 15. septembar – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, na dan kada je pre 102 godine u Prvom svetskom ratu probijen Solunski front.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave ove godine se obeležava prvi put.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter