Izvor:
27.12.2019 u 11:38
0

BJEKOVIĆ POZIVA NA MIR Pokreće istragu protiv policajaca batinaša

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore Siniša Bjeković saopštio je da će u okviru svojih nadležnosti pokrenuti, kako je naveo, "ispitni postupak" o službenoj dužnosti u vezi sa primenom policijskih ovlašćenja zbog događaja u Skupštini, ali i van nje.

Scene koje su, kako je naveo, viđene u crnogorskom parlamentu sinoć predstavljaju poraz demokratskih napora i kapaciteta za prevazilaženje aktuelne situacije.

Bjeković je još jednom je pozvao na mir, toleranciju i institucionalno rešavanje otvorenih pitanja.

– Pozdravljamo poziv crkvenih velikodostojnika i njihov glas razuma da se deluje na bazi pravnih argumenata u vezi sa obavezama koje se odnose na izvršavanje zakona, očekujući da će sve zainteresovane strane koristiti primerene metode i sredstva u zastupanju svojih stavova i interesa – poručio je Bjeković.


PROČITAJTE JOŠ

TAKO JE MORALO DA BUDE Ubio ženu u krevetu, napisao pismo, pa se obesio

BEOGRAD U BELOM! Sutra počinje sneg, ali caka je u OVOME! (FOTO)

KLJUČA CRNA GORA Policija pretukla vladiku Metodija i dvojicu vernika

HAOS U SKUPŠTINI CRNE GORE! Usvojen zakon o veroispovesti, čuju se pucnji, policija upala sa gas maskama… (GALERIJA)


Sada je, istakao je, na svim akterima društvene i političke scene da odgovornim ponašanjem daju doprinos da se što pre uspostavi narušeni parlamentarizam i smire podignute tenzije.

"To nikako ne znači da se time umanjuje značaj i potreba raspravljanja svih otvorenih političkih pitanja na dostojanstven način i uz uvažavanje svih u političkom i javnom diskursu Crne Gore“, naveo je ombudsman.

To je, isakao je, očuvanje i jačanje demokratskih kapaciteta da se u duhu razumevanja, tolerancije, koncepta vladavine prava, ljudskih prava i sloboda odgovori na aktuelne, ali prolazne izazove i odlučno odbace sve nasilne metode komunikacije i delovanja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter