Izvor:
27.11.2019 u 06:54
0

BOGATI VOĐA ŠTRAJKA PROSVETARA: Ima vilu sa bazenom! ON je zvezda protesta!

ZVEZDA jučerašnjeg velikog protesta učitelja na glavnom zagrebačkom trgu bio je i učitelj Luka Žužul.

Taj nastavnik istorije iz Osnovne škole Tin Ujević u Krivodolu emotivnim je govorom zapalio Trg, a posebno je odjeknula izjava da je mrtav i iscrpljen nakon samo 13 godina staža te da osmieh nabaci jedino zbog učenika. Rekao je i da se oseća kao drugorazredni građanin.

"Ima vilu s bazenom"

Ubrzo nakon protesta na društvenim su se mrežama počele širiti informacije da Žužul kod Imotskog poseduje vilu s bazenom.

U jednom od komentara koji je osvanuo učitelja se optužuje da je pričao da mu je jako teško, a da je na njegovom Facebook profilu vidljivo kako posjeduje vilu s bazenom i velikom okućnicom.

"Video sam to", rekao nam je odmah kroz lagani smijeh Žužul.

Vila s bazenom zaista postoji i pripada učitelju Žužulu. Na jednoj se stranici za iznajmljivanje iznajmljuje za 1470 eura na nedelju dana Reč je o kamenoj kući na uređenom zemljištu od četiri hiljade metara četvornih, na kojem je i bazen.

"Majka je čistila tuđa govna da bih se ja školovao"

"Sad ću vam sve ispričati. Moj otac je ostao bez oca i majke, bio je najveća sirotinja u Imotskoj krajini. Moj otac, koji je sve stekao svojim rukama, to je najveći radnik kojeg je kugla zemaljska vidjela. Sad ide u penziju sa 65 godina, on fizički radi svaki dan. Radi kao službenik, dođe kući, presvuče se i onda tuče kamen i radi. Moja majka je da bih se ja školovao čistila tuđa govna, doslovno. Čistila je WC na benzinskoj crpki", započeo je.

Pojasnio je kako su na staroj kući on i otac počeli raditi pre 13 godina.

Pričaju o viletinama, a sve smo napravili svojim rukama

"Kada sam se ja vratio s fakulteta, ja sam želio nastaviti porodičnu tradiciju. Od 2006., dakle 13 godina, ja i moj otac svaki dan kad dođem radimo na toj kući. On je kipar s kamenom. Kad dođem iz škole ja se presvučem i zajedno tučemo kamen 13 godina. Sad nekakvi internetski trolovi pričaju o nekim viletinama, a sve u toj kući, od kamena do namještaja, smo ja i moj otac napravili svojim rukama. Ne pada mi objašnjavati se nekim trolovima. Svi koji me znaju, znaju da uz svoj posao fizički radim, čekićem i lopatom, i da me odmara od škole, sve drugo je notorna glupost", rekao nam je Žužul.

Pitali smo ga što je najviše isprovociralo njegov jučerašnji emotivni govor i što ga najviše smeta.

"Nemojte me krivo shvatiti, ja obožavam biti učitelj. Ali…"

"Nemojte me krivo shvatiti, ja obožavam svoj posao, obožavam biti učitelj. Obožavam komunicirati sa svojim učenicima, obožavam pričati s njima, dati se potpuno u to. To mogu reći moji učenici i nitko drugi. Ali kad doživite da ne idete sa smeškom i da se osećate stravično iscrpljeno, kad se osećate jadno, kad vas ne cene… Mene cene moji đaci i meni je to sasvim dovoljno, ali kad vidite da svi drugi ne vide što vi radite, ne osećate se dobro. Delom je to i zbog stalnih reformi. Na primer, jedne godine vlada odluči – uvodi se nešto novo, bilo da je to građanski odgoj, zdravstveni, Loomen. To je odjednom najvažnija stvar, dobijete brdo papirologije za ispunjavati i onda nakon toliko vjerovanja da je to to, obično se radi godinu dana i uvek nakon godinu ili dve se više ne spominje i vi ste ispali idiot. Nitko to više ne spominje."

"Premijer je išao vrlo pokvareno, on se doslovce ruga nama"

Pitali smo ga kako bi se prema njemu riješilo pitanje koeficijenata oko kojih se vlada i sindikati nikako ne mogu dogovoriti.

"Po meni su koeficijenti drugorazredna tema. Da se sutra ili danas reše, to meni ništa ne znači za probleme u školi. To bi značilo da konačno ta vlada kaže da ceni naš rad. Meni ovakav koeficijent poručuje: 'Luka, ti nisi ravnopravan.' Mislim da se vlada zaletela, da su podcenili inteligenciju ljudi koji rade u školama. Premijer je išao tu vrlo pokvareno. Išao je: 'Ja ću staviti u javnost da ću svima dignuti plate pa će većina reći da se učitelji bez razloga žale.' Istovremeno, nejednakost ostaje. Premijer se doslovce ruga nama. Mislim da je ovaj jučerašnji potest bio izraz inteligencije, mislećih ljudi, i da je potpuno uspeo", rekao je učitelj Luka Žužul za Index.

index.hr
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter