Izvor: Happytv.rs/Telegraf.rs
03.11.2023 u 10:02
0

BROKER UZEO 20.000 EURA NA ŠTETU 5 KLIJENATA U NIKŠIĆU: Podneta krivična prijava protiv njega

Sumnja se da je on na tržištu kapitala nezakonito raspolagao, odnosno trgovao i otuđio finansijske instrumente (akcije) pet klijenata ovog društva, a sve bez njihovog znanja i naloga

Protiv ovlašćenog brokera podneta je krivična prijava jer se sumnja da je zloupotrebom položaja u Nikšiću protivpravno pribavio preko 20.000 evra.

Policijski službenici Regionalnog centra bezbednosti „Zapad“, Odeljenja bezbednosti Nikšić podneli su Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću krivičnu prijavu protiv lica koje se sumnjiči za pet krivičnih dela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju na štetu pet lica.

Naime, intenzivnim aktivnostima nikšićke policije identifikovan je ovlašćeni broker u jednom investicionom društvu u Nikšiću M.Ž. (41) koji je, kako se sumnja, izvršio pet

krivičnih dela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju na štetu pet lica i tom prilikom za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 20.254 evra, navodi se u saopštenju Uprave policije Crne Gore.

Sumnja se da je M.Ž. izvršio krivična dela koja mu se stavljaju na teret na način što je na tržištu kapitala nezakonito raspolagao, odnosno trgovao i otuđio finansijske instrumente (akcije) pet klijenata ovog društva, a sve bez njihovog znanja i naloga, te je za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u pomenutom u iznosu.

MANDIĆ JASNO PORUČIO: „Ne želim da ukazujem ljubav prema Crnoj Gori tako što ću da mrzim Srbiju“

U koordinaciji sa nadležnim državnim tužiocem, policijski službenici Jedinice za suzbijanje ekonomskog kriminala preduzeli su niz mera i radnji iz svoje nadležnosti, te prikupili potrebna obaveštenja od oštećenih lica i pribavili dokaze na osnovu kojih je i podneta krivična prijava.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter