Izvor: Alo.rs
23.09.2023 u 15:14
0

ČETIRI KOPAČA TUNELA POBEGLA IZ CRNE GORE: Ovo je odalo one koji su za račun kavčana krali iz depoa suda

Crnogorski istražitelji došli su do saznanja da je kriminalna grupa mahom srpskih državljana, koji su u bekstvu, prokopala tunel dug 30 metara od jedne zgrade u Njegoševoj ulici u Podgorici do zgrade Višeg suda.

Zvaničnici iz Crne Gore juče su na konferenciji koja je održana u Upravi policije u Podgorici, otkrili imena osumnjičenih Srba – Veljko Marković, Milan Marković, Dejan Jovanović i Vladimir Erić, dok se za još dvije NN osobe traga. Za sada se ova lica terete za kriminalno udruživanje, tešku krađu i sprječavanje dokazivanja, a sumnja se da je u kopanju tunela učestvovalo još pet osoba koje su pružale logističku podršku “kopačima”.

“Sa velikim zadovoljstvom mogu da konstatujem da smo u dijelu kopanja tunela i dolaska do suda riješili slučaj. Većina tih lica dolazi iz Srbije, a imali su pomagače iz Crne Gore i to smo saznali pomoću DNK tragova i otisaka koje je forenzičarski tim našao tokom uviđaja u tunelu. Sve osumnjičene osobe imaju kriminalnu prošlost u drugim zemljama. Došli smo do podatka da su na dan otkrivanja tunela osobe napustile Crnu Goru u manjim grupama i to legalnim putem”, rekao je juče Filip Adžić, ministar unutrašnjih poslova Crne Gore.

“Fotografije osumnjičenih prosleđene su zemljama regiona i očekujemo dobru saradnju sa njima. Očekujemo da će uskoro biti raspisane međunarodne potjernice za osumnjičenima koji su počinili ne samo krivično djelo, već su i narušili ugled i bezbjednost jedne zemlje”, dodao je ministar.

SKANDAL TUNEL- CRNA GORA: Depou su bili dokazi o ubistvu Duška Jovanovića, depo Višeg suda i hodnik kroz koji vodi nisu obezbeđeni video – nadzorom!

Na konferenciji je rečeno da postoji određena povezanost ove kriminalne organizacije sa jednim licem iz podgoričkog Višeg suda i sa licima koja trenutno borave u UIKS-u, odnosno u zatvoru u Spužu.

“Lica su povezana sa jednom od najorganizovanijih i najmoćnijih kriminalnih organizacija u našoj državi”, pojasnio je Filip Adžić.

Tužilac Marko Mugoša koji je, takođe, bio na konferenciji, naveo je da je uviđaj trajao danima.

“Još nije tačno utvrđeno šta nedostaje iz sudskog depoa. Viši sud još radi popis. Radi se o velikom obimu materijala”, rekao je Mugoša, dok je rukovodilac ODT Podgorica Duško Milanović naveo da je depo ogroman. Navodno, kopači su iz depoa dokaze iznosili u koferima i kesama, aranije je rečeno da nedostaju i pištolji koji su dokaz u postupcima protiv kavačkog i škaljarskog klana.

Tunel je, navodno, probijen prije nekoliko meseci, a otkriven je tek nedavno kada je jedna službenica suda slučajno osetila hladnoću, a nakon što je pomjerila kutije, videla je rupu u zidu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter