Izvor:
30.12.2017 u 23:35
0

CRNA GORA MORA DA PLATI: Porodica zatvorenika likvidarnog snajperom u zatvoru DOBIJA 50.000 EVRA ODŠTETE!

Država Crna Gora i Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, treba porodici Dalibora Đurića, koji je povezivan sa škaljarskim klanom i ubijen hicem iz snajpera tokom zatvorske šetnje, da isplate 50.000 evra odštete.

Tu odluku je doneo sudija nikšićkog Osnovog suda Marko Blagojević, koji je delimično usvojio zahtev porodice Đurić, prenose podgoričke “Vijesti”.

Prema pisanju ovog podgoričkog dnevnika, sudija je takvu odluku obrazložio da je Kazneno popravni dom svojim nezakonitim i nepravilnim radom prouzrokovao štetu tužiocima, jer im je od 1. jula 2016. bilo jasno ukazano da je Đurićeva bezbednost ugrožena.

– “Pa su od tog dana mogli i morali preduzeti sve potrebne mere kako bi to osuđeno lice zaštitili od eventualno izloženih uticaja spolja, što nisu učinili. Koliko je bezbednost pokojnog Đurića bila ugrožena govori i bezobziran način na koji je izvršeno krivično delo kada je on lišen života, ali to jasno ukazuje na nivo bezbednosti osuđenih lica koja se nalaze na izdržavanju kazne zatvora u Poluotvorenom odeljenju KP doma”, napisao je sudija Blagojević u obrazloženju presude, a prenose "Vijesti".

Đurićeva majka Nevenka, supruga Aleksandara i njihovo dvoje maloletne dece tužbom su tražili 300.000 evra odštete od države, ali im je sud dodelio šest puta manju sumu.

Navodni član škaljarskog kriminalnog klana ubijen 22. septembra 2016. godine. Metak ga je pogodio u teretani Poluotvorenog odeljenja Kazneno-popravnog doma, oko 18.15 sati. Pola sata kasnije umro je bolnici.

Hitac koji je usmrtio Đurića ispaljen je iz šumarka, oko 300 metara od dvorišta zatvora. Policija je ubrzo došla do saznanja ko su saučesnici u nesvakidašnjem ubistvu, pa su uhapšeni Kotorani Miloš Trba (30) i Dejan Pavićević (44). U istrazi se utvrdilo da su njih dvojica prevozili ubice Đurića, „čuvali im leđa“ i uništavali dokaze o ubistvu. Kada su im ubice javile da su “odradile posao”, prema saznanjima u istrazi, odvezli su se do Rogama gde ih je čekala “škoda oktavija” koju su koristili egzekutori i zapalili je. Tako su uništili ključne dokaze snajper koji su koristile ubice i automobil. Takođe je utvrđeno da je “škoda oktavija”, koju su koristile ubice, ukradena te godine u Istočnoj Ilidži, ilegalno prevezena u Crnu Goru i bila “uštekana” u Kotoru. Tablice na “škodi” ukradene su 2015. godine u Italiji, u okolini Udina.

Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter