Izvor: Tanjug
03.12.2021 u 10:58
0

CRNA GORA: U nedelju izbori u tri opštine

U ponoć počinje izborna tišina uoči lokalnih izbora u tri crnogorske opštine, Cetinju, Petnjici i Mojkovcu, koji će biti održani u nedelju, 5. decembra.

Izbore u ove tri opštine raspisao je predsednik Milo Ðukanović, uprkos protivljenju parlamentarnih stranaka, koje smatraju da bi lokalne izbore treba održati istovremeno u svim gradovima i opštinama, prenose mediji. 

Naredne godine trebalo bi da budu održani lokalni izbori u Ulcinju i Beranama, a na proleće u još 12 opština, među kojima je i Podgorica.

Predstojeći izbori u tri opštine biće održani u atmosferi podignutih tenzija o svim otvorenim pitanjima, zbog čega je Demokratski front pozvao parlamentarnu većinu na izbor nove vlade, dok su opozicione stranke predvođene SDP-om Raška Konjevića Skupštini dostavili inicijativu za izglasavanje nepoverenja aktuelnoj vladi Zdravka Krivokapića.

Zavod za zapošljavanje Crne Gore saopštio je juče da im sve više desetina nezaposlenih, koji se nalaze na evidenciji, obratilo da im pomognu u rešavanju problema sa kojim se suočavaju uoči predstojećih izbora na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici.

– Zavodu se danima obraćaju korisnici naših usluga žaleći se pritom na pritiske i pretnje da će im „ukoliko ne daju glas, aktuelnim partijama na vlasti u ta tri grada, biti uskraćeno pravo na novčanu naknadu po osnovu nezaposlenosti – 

Nezaposlene, navodi se, navodno ucenjuju rečenicom „ako hoćeš da i dalje primaš naknadu po osnovu nezaposlenosti, i budeš na Birou, moraš promovisati opređeljenje drugačije od onog koje promoviše nova vlada“, saopštio je vršilac dužnosti direktora Zavoda Goran Folić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter