Izvor: tanjug
27.10.2020 u 09:26
0

CRNOJ GORI VREME CURI! Krivokapić ubrzava partnere

Mandatar Zdravko Krivokapić zatražio je od stranaka vladajuće koalicije da mu dostave imena kandidata za ministre u resorima koji su im pripali ili će, u protivnom, izaći sa svojim predlogom nove vlade, piše danas podgorički „Dan“.

Pozivajući se na više izvora, podgorički dnevnik piše da je Krivokapić pismo stranačkim liderima uputio sinoć i sve bi trebalo da bude završeno u narednih nekoliko dana.

Mandatar, saaznaje „Dan“, čini sve da formiranje vlade bude gotovo u prvoj polovini novembra. List nezvanično saznaje i da će se mandatar do kraja sedmice obratiti javnosti o novoj vladi.

Iz Krivokapićevog tima su kazali da su predlozi o raspodeli ministarstava upućeni koalicijama i da još očekuju određene odgovore u okviru vremenskog roka koji su odredili.

– Nakon toga, uslediće konačni predlog mandatara o sastavu prve demokratske vlade u istoriji Crne Gore, koji će biti upućen Skupštini na izglasavanje. Naša namera je da vlada bude izglasana u roku koji je mandatar najavio – poručili su iz Krivokapićevog tima.

Iz Krivokapićevog tima su potvrdili da je mandatar prethodnih dana razgovarao sa liderima DF-a i ostalim liderima pobjedničkih koalicija, ali nisu želeli da otkrivaju detalje. Lideri Demokratskog fronta uputili su, međutim, juče otvoreno pismo ambasadorki SAD u Podgorici u kojem su zatražili njen stav o novoj vladi, odnosno da kaže da li je tačno da je od Krivokapića ultimativno tražila da pojedini lideri ne mogu biti u novoj vladi.

Iz DF-a su naveli da su od Krivokapića saznali da je to tražio jedan strani faktor, što se dogodilo neposredno nakon što je mandatar razgovarao sa američkom ambasadorkom Džudi Rajzing Rajnke.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter