Izvor: Tanjug
22.09.2023 u 18:16
1

DANILOVIĆ PORUČIO SPAJIĆU: „Prekini praksu dogovaranja Vlade sa ambasadorima“

 Goran Danilović, lider Ujedinjene Crne Gore, koja je na vanrednim parlamentarnim izborima nastupila na listi Pokreta Evropa sad (PES), poručio je mandataru Milojku Spajić da bi više voleo da ga vidi da se sastaje sa ljudima sa kojima treba da se dogovori o novoj vladi nego sa ambasadorima.

“Da sam na mestu mandatara, a Bogu hvala nisam, ne znam šta bih razgovarao sa njima (ambasadorima) u trenutku kada sastavljam Vladu. Moramo da prekinemo sa tom praksom”, rekao je Danilović.

Upitao je Spajića kako je dobio 44 glasa podrške da bude mandatar i zašto računa na glas Ujedinjene CG.

“Među njima je bio i naš glas. Neuslovljen. Mislim da je dužan da ceni to. Ali smo mu tada javno rekli da to ne znači blanko poverenje za formiranje Vlade i da očekujemo da krenemo putem koji smo dogovorili”, kazao je Danilović.

SPAJIĆ NAKON SASTANKA S AMBASADORIMA: Još uvek postoje nade da ćemo formirati vladu CRNE GORE

Dodao je da mu ne smetaju ni albanske partije ni Bošnjačka stranka, bez kojih nema mirenja u Crnoj Gori.

“Jadan je to izgovor da je u pitanju neprihvatanje samo jedne koalicije. Ja imam lošije odnose sa ZBCG nego ove kolege koje postavljaju standard, nego kolege iz BS ili iz nekih albanskih stranaka. Ja ne branim koaliciju ZBCG, ja branim principe”, istakao je Danilović.

On je izrazio sumnju da Spajić može doći do većine od 41-42 poslanika.

“Ako je to platforma koja bi nam se ponudila, da se opet gledamo u tom začaranom krugu – nema potrebe da se gledamo. Tražimo da sednemo svi sa kojima se neformalno pregovaralo, pa da međusobno čujemo da li neko nekoga isključuje. Zašto bi se pravila Vlada sa podrškom od 41, ako bi ona mogla da bude 55”, naveo je Danilović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “DANILOVIĆ PORUČIO SPAJIĆU: „Prekini praksu dogovaranja Vlade sa ambasadorima“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter