Izvor: Tanjug
02.04.2023 u 18:20
0

DETALJI TRAGEDIJE IZ PRAGA: Evo šta se dogodilo hrvatskom maturantu

Direktor srednje škole „Mate Balote“ u Poreču Krešimir Bronić rekao je da je učenik te škole, koji je stradao tokom izleta u Pragu, pao sa petog sprata jednog kluba u tom gradu.

-Učenik je prešao preko ograde s terase kluba i pao sa visine petog sprata. Verujem da je nesrećan slučaj i ne bih mogao ništa više da komentarišem do dopisa češke policije- kazao je Bronić .

On je potvrdio da se radi o mladiću iz Umaga, koji je školu pohađao u Poreču.

TRAGEDIJA NA EKSKURZIJI: Hrvatski maturant stradao u Pragu

-Čekamo izveštaj o uviđaju koji je izvršila češka policija. To se dogodilo u Pragu oko 00.30 u klubu gde su bili svi studenti, profesori i vodiči agencije koji su nas pratili -rekao je direktor.

Bronić je danas razgovarao je s profesorima i vodičima koji su bili na izletu, ali pojedinosti razgovora nije želeo da iznosi u javnost dok ne dobije službeni izveštaj, dodaje Hina.

-Za sada imam samo usmene informacije o tome što se dogodilo i dok mi se to ne potvrdi službeno, ne bih davao nikakve informacije -rekao je Bronić.

On je dodao da je zbog tog događaja angažovan tim za krizne intervencije i da će se od ponedeljka učenicima i roditeljima razreda iz kojeg je bio stradali učenik biti pružena potrebna psihološka pomoć.

Učenici srednje škole u Poreču, koji su bili na školskom izletu u Pragu, tokom kojeg je poginuo 17-ogodišnji učenik, vratili su se u Poreč.

Vlasnik pulske agencije Zeatours Floris Milohanić, koja je organizovala to putovanje, rekao je da je policija isključila mogućnost nasilne smrti.

-Profesori su kao i deca bili u velikom šoku. Ne znamo što se dogodilo napolju te večeri, ali policija je isključila mogućnost nasilne smrti pa su deca puštena da se vrate u Hrvatsku- naveo je Milohanić.

Hrvatsko Ministarstvo nauke i obrazovanja u subotu je, nakon smrti srednjoškolca na maturskom putovanju, saopštilo je da je u kontaktu s hrvatskom ambasadom u Pragu i direktorom škole, kao i da je pokrenut postupak krizne intervencije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter