Izvor: telegraf
01.02.2024 u 23:51
0

DETE PREBAČENO U BOLNICU I NALAZI SE U KOMI: Jela, izgubila svest i počela otežano da diše

Dete je prebačeno u bolnicu u Puli i nalazi se u komi

Nakon što je beba od četiri meseca donesena u bolnicu s prelom lobanje i krvarenjem u mozgu hrvatska policija istražuje kako je do povreda došlo.

Policija je u sredu dobila dojavu iz pulske Opšte bolnice koja je prva primila dete. Prijavili su da se radi o teškim povredama glave.

Međutim, i majka bebe takođe je lošeg zdravstvenog stanja, pa se ne isključuje mogućnost da je pala s detetom koje je kasnije, zbog komplikacija, prevezeno u riječku bolnicu i sada je u komi.

Veštak sudske medicine tek treba da utvrdi šta se tačno dogodilo i s majkom i s bebom. Tatjana Čemerikić, načelnica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije čiji je tim juče prvi spasavao bebu.

„Juče oko 12:55 u ležaljci je doneseno dete u pratnji majke i oca na Hitnu medicinsku pomoć ispostave Rovinj. Doktorka je utvrdila da se radi o detetu koje je lošeg opšteg stanja, bilo je bez svesti i otežano je disalo. Procena je da se radi o hitnoći i da je životno ugroženo. Odmah su krenuli u zbrinjavanje deteta. Napravili su ventilaciju s balonom i oksigenaciju. Išlo se na transport, a majka je išla s detetom. Svi napori tima bili su usmereni da se dete što bolje zbrine. U 13.20 dete je živo predato u Opštu bolnicu Pula“, rekla je ona.

OGROMNA NEZAPOSLENOST U BOSNI: Skoro 345 hiljada nezaposlenih, više od polovine su žene

 

Na pitanje o čemu se tačno radi kada se kaže da je dete bilo bez svesti, Čemerikić je odgovorila:

„Mi nemamo informacije da donesemo bilo kakve zaključke.“

Doktorka koja je zbrinjavala dete u transportu je napipala oteklinu s leve strane glavice. Nemamo podataka da je palo ili bilo bolesno. Majka je rekla da je dete ujutru, kako je doktorka napisala, oko 10 sati, jelo. Nakon toga je izgubilo svest i počelo otežano da diše. Oni su ga odmah doneli na Hitnu medicinsku pomoć“, rekla je ona.

Dete je trenutno u Rijeci, a reporterka RTL-a upitala je načelnicu Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije ima li informaciju šta se tamo događa.

„Nemamo daljih informacija. Saznali smo da je dete iz Pule hitno otišlo za KBC Rijeka“, saopšteno je.

Na pitanje da li je doktorka primetila kako se ponaša majka, Čemerikić je rekla:

„Doktorka i naš tim se fokusira na pacijente. Sve drugo ne vidite jer je bitno da se dete zbrine i da živo bude predato u bolnicu na daljnje zbrinjavanje“, rekla je ona.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter