Izvor: BSC HAPPY/KURIR
18.01.2024 u 18:01
0

ŠOKANTNO OTKRIĆE U SRPSKOJ! Devojka (25) organizovala krimi grupu!

Dvadesetpetogodišnjoj I.R. iz Brčkog određen je jednomesečni pritvor, a osumnjičena je da je nabavljala drogu, te da su je drugi, po njenim uputstvima, prepakivali u manje količine i rasturali.

Po predlogu Tužilaštva Brčko distrikta, Osnovni sud u Brčkom odredio joj je pritvor, nakon što je pre dva dana, zajedno s više osoba, uhapšena u akciji „Dama“.

„Osumnjičenoj za prodaju marihuane, amfetamina i ekstazija, jednomesečni pritvor određen je usled opasnosti da će uticajem na svedoke ometati krivični postupak i da će ponoviti krivično delo za koje se može izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna“, navode iz brčanskog tužilaštva.

Kako dodaju, protiv I. R. i većeg broja osoba, Tužilaštvo i Policija Brčko distrikta duže vreme intenzivno sprovode istražne aktivnosti koje su nastavljene pre dva dana izvođenjeme akcije „Dama“, kada je uhapšeno više osoba.

„Nakon hapšenja i sprovođenja tužiocu uhapšeni A.A. (25), A.Š. (26) i D.M. (46) su, po isteku roka za tužilačko zadržavanje od 24 sata, pušteni da se brane sa slobode, dok je za I.R. Tužilaštvo predložilo određivanje pritvora“, navode iz brčanskog tužilaštva.

PADA VLADA ZBOG OPŠTINA? Knežević traži podršku Spajica, ili…

Kako se navodi u predlogu za određivanje pritvora, prvoosumnjičena je organizovala grupu za nabavku, prodaju, predaju, prevoz, držanje i posredovanje u kupoprodaji droga.

„Tako organizovana grupa, kojoj su pristupili i druga njima poznata lica, na području distrikta Brčko jelovala je od kraja januara 2023. godine do izvođenja ove akcije, prometujući više od dva kg marihuane, više od pet kg amfetamina i neutvrđenu količinu tableta MDMA Extasy. Sumnja se da je I. R. droge lično nabavljala od njoj poznatih lica, dok su pripadnici grupe po njenim ličnim uputama prepakivali drogu u manje količine i prodavali je krajnim korisnicima“, navode iz tužilaštva.

Na odluku Osnovnog suda Brčko distrikta BiH o određivanju pritvora moguće je izjaviti žalbu Apelacionom sudu, a u međuvremenu Tužilaštvo i policija nastavljaju istragu, koja je proširena i na dvojicu policajaca koji su juče uhapšeni, a potom i suspendovani.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter