Izvor: BSC HAPPY/TANJUG
18.01.2024 u 17:21
0

PADA VLADA ZBOG OPŠTINA? Knežević traži podršku Spajica, ili…

Poslanik koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG) i lider DNP Milan Knežević pozivao je danas premijera Milojka Spajića da se aktivno uključi u rešavanje problema razgraničenja opština Zete i Glavnog grada i najavio u suprotnom moguću krizu vlasti u Podgorici.

On traži da se Zeti prepiše nesporni deo teritorije kako bi mogli da realizuju investicije vredne 100 miliona evra. U pitanju je dovođenje trgovinskog lanca Lidl i NELT grupe, balkanskog lidera u geostrateškim i špediterskim poslovima. Knežević traži da se Spajić uključi kako bi gradonačelnica Podgorice Olivera Injac konačno razgovarala sa predsendikom Opštine Zeta Mihailom Asanovićem na ovu temu.

Istakao je i da ako ne bude kompromisa po tom pitanju, napustiće lokalnu vlast u Podgorici.

Želim da sa ovog mesta još jednom uputim apel našim koalicionim partnerima iz Pokreta Evropa sad, posebno u Podgorici, a apostrofiram premijera Milojka Spajića, da sa Oliverom Injac obavi razgovor. Pozivam ga kao našeg koalicionog partnera i kao čoveka za koga smo mi glasali da bude premijer, da preuzme vođenje ovih pregovora oko razgraničenja sa Zetom, inače će završetak biti naš izlazak iz vlasti u Podgorici – naveo je Knežević na konferenciji za medije, prenose podgorički mediji.

UŽAS U PODGORICI: Automobilom udario ženu na pešačkom i bacio je na zid zgrade (VIDEO)

Kako dodaje, ako su koalicioni partneri samo kad treba da izglasaju ili podrže za gradonačelnicu, a da onda oni nastave politiku DPS-a prema građanima Zete na način što će da ih tretirati kao građane drugog reda, da im oduzimaju teritoriju i onemogućavaju dalje funkcionisanje opštine Zeta, mi nećemo učestvovati u tome.

U potpunosti podržavam najave oko radikalizacije naše političke borbe i sigurno budite da ću se priključiti svakom vaninstitucionalnom delovanju koje će ići u pravcu zaštite opštine Zeta i njenih građana. Pozivam da na poslednji sastanak koji će imati Odbor za razgraničenje nađemo kompromisni model. Ukoliko ne bude kompromisnog modela, DNP će napustiti vlast u Podgorici – istakao je Knežević.

Dodao je da neće davati legitimitet onome što je u stvari nastavak politike DPS-a i njenih prethodnih gradonačelnika prema opštini Zeta. Što se tiče miliona investicija koje treba da dođu u Zetu – kome nije u interesu da se otvori trgovački lanac Lidl, upitao je Knežević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter