Izvor:
17.12.2019 u 20:47
0

ĐUKANOVIĆ O SRBIMA Statistika kaže da Srbi nisu diskriminisani u Crnoj Gori

Crnogorski predsednik Milo Ðukanović izjavio je danas da Srbi u Crnoj Gori nisu diskriminisani i smatra da o tome najbolje govori statistika koja kaže da je na popisu 1991. godine bilo devet odsto Srba, a da ih je sada 28 odsto.

Ðukanović je, odgovarajući na poslanička pitanja u crnogorskom parlamentu, rekao da nije tačna ocena da nema svoj sud o dešavanjima 1999. godine.

Prema njegovim rečima, Crna Gora i Srbija su odlukom zvaničnog Beograda, sa tada najjačom alijansom na svetu, ušle u rat koji je unapred bio izgubljen sa ciljem da se učvrsti vlast u Beogradu.

– Partije kojima vi pripadate su snažno podržale takav izbor. Kao rezultat toga je usledilo bombardovanje. Trebalo je da tada sa vlašću u Beogradu sa kojima ste sarađivali povedete računa o tome. Trebalo je da u pregovorima sa ljudima koje ste tada podržavali, bolje povedete računa o zaštiti građanskih i nacionalnih interesa u Crnoj Gori, poručio je Ðukanović opoziciji.

Govoreći o pokušaju državnog udara na dan izbora 2016. godine, Ðukanović je rekao da je "apsolutna neistina" da je on kreator te afere.

-Ja niti optužujem, niti sudim, rekao je Ðukanović u odgovoru Milanu Kneževiću iz DF, koji je tvrdio da je Ðukanović na TV-u saopštio da je Knežević želeo da ga ubije i da treba da živi sa tim.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter