Izvor:
08.06.2019 u 15:27
0

ĐUKANOVIĆ: Obnova crnogorske autokefalne crkve bila bi važan korak u ispravljanju istorijske nepravde!

Predsednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Ðukanović ocenio je danas da bi, kako je rekao, "obnova crnogorske autokefalne crkve bila važan korak u ispravljanju istorijske nepravde".

On je dodao da će se na tom pitanju vrlo predano raditi, “dopadalo se to nekome ili ne”, i izneo ocenu da Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori čuva infrastrukturu ideje "Velike Srbije", prenosi RTCG.

– Danas Srpska pravoslavna crkva pokušava da na bilo koji način, kroz razne forme, opstruira ono što su evropska htenja i evropske ambicije savremenog crnogorskog društva, želeći na taj način da čuva verski monopol u Crnoj Gori, da opstruira uspostavljanje pravne države i da nastavi da koristi ono što joj, saglasno pravnom sistemu Crne Gore, ne pripada – naveo je Ðukanović na opštinskoj izbornoj konferenciji DPS-a u Nikšiću.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter