Izvor: TANJUG
23.02.2024 u 14:54
0

DODIK ĆE PONOVO U BRATSKE ZEMLJE: Razgovor s Putinom bio je jedan od uspešnijih

Razgovor sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom je bio jedan od uspešnijih koje smo imali do sada, izjavio je danas u Banjaluci predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. „Primljeni smo sa puno uvažavanja i dobili smo priliku da pričamo o stanju u Srpskoj i BiH“, rekao je Dodik po povratku iz Rusije, gde je, kako kaže, sa Putinom razgovarao sat vremena.

KRITIKE ZAPADA DODIKU ZBOG POSETE RUSIJI: Održavanje bliskih veza sa Rusijom i Belorusijom nespojivo s evropskim putem

Naveo je da je pozitivan odnos Putina prema Srpskoj pokazan i ovaj put. „Došao sam do zaključka da Rusija brani Dejtonski sporazum od Amerike“, rekao je Dodik i dodao: „Nastavljamo da sarađujemo, na svim poljima. Rusija je spremna da nastavi sa isporukama, pre svega gasa. Imaćemo i neke određene nove okvire saradnje, koji će biti poznati kroz vreme koje dolazi. Putin je posvećen očuvanju stabilnosti i mira, kako ovde, tako i u regionu“. Naveo je da je jedna od tema bila i činjenica da u BiH postoji neizabrani stranac, ali i o drugim bitnim temama o kojima pričaju državnici, a ne luzeri. Naglasio je da Rusija veoma ceni što ne dozvoljavamo uvođenje sankcija Rusiji.

„Rekli smo da ne želimo naše članstvo u NATO i to nije stvar Putina, to je naša stvar. Јer mi ne vidimo benefite koje bi mogli da dobijemo od toga. Ohrabrili smo i Putina da njihove kompanije nastave sa radom i investiranjem. Mnogi žele da sakriju da je Rusija najveći investitor u BiH u prošloj godini“, rekao je Dodik. Podsetio je da se u Minsku sastao sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, njihovim premijerom, kao i ministrima poljoprivrede i obrazovanja. „Belorusija ima izuzetno razvijenu industriju i uspeli smo da dogovorimo razne aranžmane bitne za Srpsku“, rekao je Dodik i dodao da Srpka u Bjelorusiji ima prijatelje. Belorusija je, kazao je, razvijena zemlja i nije omotana bodljikovom žicom kako to neki pokušavaju da predstave. Ocenio je da je veoma važno što se Srpska pokazala kao važan sagovornik i ruskoj i beloruskoj strani.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter