Izvor: Tanjug
04.04.2022 u 12:59
0

DODIK ČESTITAO ORBANU POBEDU NA IZBORIMA: Potvrđena uloga Mađarske kao regionalnog lidera

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je premijeru Mađarske Viktoru Orbanu pobedu na parlamentarnim izborima, ističući da je potvrđena uloga Mađarske kao regionalnog lidera, ne samo u okviru EU, već i prema narodima koji još nisu postali deo velike evropske porodice koju okuplja Evropska unija.

-U svojstvu srpskog člana Predsedništva BiH, ali pre svega u svojstvu lidera Srba i institucija Republike Srpske, i kao iskreni prijatelj, čestitam Ti na ovoj velikoj pobedi koja nije značajna samo za Mađare i Mađarsku, već i za Srbe iz Republike Srpske, Srbije, ali i Mađarske -naveo je Dodik.

Odnosi naša dva naroda, sa koje god strane granice živeli, na istorijskom je nivou koji u najmanju ruku moramo održati.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

-Sa naše strane postoji iskrena namera da se taj odnos unapredi, i sadržajno obogati novim projektima koji će naše narode dodatno povezati, infrastrukturno, ali i kulturno i u svakom drugom pogledu koji će doneti napredak i boljitak za sve -rekao je Dodik.

Naglasio je da su rezultati, koje je ostvario Fides na čelu sa Orbanom, za divljenje i predstavljaju motiv i podstrek za sve.

-Mađarski narod juče je jasno i nedvosmisleno iskazao stepen vjere u Tvoju politiku i viziju kako Mađarske, tako i centralne i istočne Evrope, i Evrope u celini -naveo je srpski član Predsedništva BiH.

Kada se, dodao je, osvoji četvrti premijerski mandat zaredom, a peti u karijeri više se ne može govoriti samo o programu partije, niti isključivo o harizmi lidera.

-Govorimo o čvrstoj veri mađarskog naroda u Tebe i Tvoje odluke. U vremenima globalne neizvesnosti i nesigurnosti, ovako ubedljiva pobeda znači još i više- naveo je Dodik.

Konstatovao je da se Evropa nalazi u najvećoj krizi od Drugog svetskog rata i ocenio da narodima ne trebaju prazna obećanja, već čvrst oslonac, lider kojem duboko veruju da će sačuvati naciju, državu, njih same i njihove porodice, ekonomiju i mir, lider koji će sačuvati budućnost.

-Pred Evropom i svima nama su meseci i godine izazova i neizvesnosti, teških odluka. Srbi iz Republike Srpske pružaju ruku prijateljstva, ruku saradnje, uzajamnog razumevanja, poštovanja, pružanja pomoći- poručio je Dodik.

Dodao je da sa zadovoljstvom primio i vest o ponovnom izboru Orbana na mesto predsednika stranke Fides, kao i da je taj izbor potvrdio poverenje koje članovi vladajuće mađarske stranke imaju u njega.

-Siguran sam da će Fides nastaviti da vodi Mađarsku putem prosperiteta, bezbednosti, političke stabilnosti i privrednog procvata- naveo je Dodik i pozvao mađarskog premiiera da poseti Banjaluku i Republiku Srpsku.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter