Izvor: Kurir.rs
29.11.2023 u 09:43
0

DODIK OSTAJE ČVRST PRI STAVU: Republika Srpska odbacuje svako delovanje Kristijana Šmita

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik ponovio je danas stav da RS odbacuje svaku vrstu delovanja Kristijana Šmita kao visokog predstavnika, „jer njegovo imenovanje nije potvrđeno u Savetu bezbednosti UN“.

Dodik je u razgovoru sa rezidentnom koordinatorkom UN u BiH Ingrid Mekdonald, istakao da je puno uvažavanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i ustavne pozicije entiteta, pretpostavka boljeg razumevanja i efikasnog funkcionisanja institucija na svim nivoima vlasti, saopšeno je iz Kabineta predsednika RS.

Dalje se navodi da je Dodik upoznao Mekdonald da je u narednoj godini iz budžeta predsednika RS planirano izdvajanje za podršku borbi protiv nasilja nad ženama, kao i za podršku projektima digitalne transformacije u obrazovanju.

Sagovornici su konstatovali da je dugogodišnja saradnja RS i UN veoma dobra i izrazili uverenje da će kroz realizaciju projekata u oblasti obrazovanja, lokalnog.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter