Izvor: Tanjug
18.10.2023 u 20:07
0

DODIK PORUČIO: „Cilj montiranog sudskog procesa je rušenje ustavnih kapaciteta RS“

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik ukazao je danas tokom sastanka sa ambasadorom Norveške u BiH Olavom Rajnertsenom da montirani i instruisani proces koji se vodi protiv njega pred Sudom BiH predstavlja političko i pravno nasilje dela međunarodne zajednice s ciljem rušenja ustavnih kapaciteta i pozicije RS.

Dodik je tokom sastanka, kome je prisustvovala i srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović, istakao opredeljenost institucija RS ka očuvanju mira i stabilnosti i doslednom poštovanju Dejtonskog sporazuma i ustavne pozicije dva entiteta i tri konstitutivna naroda u BiH.

Govoreći o pokušaju otimanja imovine RS, Dodik je ponovio da je to pitanje rešeno Dejtonskim mirovnim sporazumom i da imovina pripada entitetima, saopšteno je iz kabineta predsednika Republike Srpske.

IZABRAN POMOĆU AUTOMATSKOG SISTEMA: Poznato ime sudije koji će voditi proces protiv Dodika pred sudom BiH

Tokom sastanka sagovornici su istakli da su dosadašnji odnosi Republike Srpske i Norveške uvek davali pozitivne rezultate.
Izražena je spremnost za nastavak unapređenja saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter